Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

EP-választás - A Munkáspárt nem vesz részt a választáson

A Magyar Munkáspárt nem vesz részt a májusi európai parlamenti (EP) választáson, és annak bojkottjára szólít fel mindenkit.
 A párt az MTI-vel kedden azt közölte: központi bizottsága döntött úgy, hogy nem vesznek részt az EP-választáson. A közleményben a Munkáspárt arra hív fel mindenkit, ne vegyen részt a május 25-ei választáson, ne írjon alá ajánlásokat és ne szavazzon egyetlen pártra sem, a távolmaradásával tiltakozzon az ellen, hogy az unió "semmibe veszi a dolgozók érdekeit, és minden eszközzel a milliárdosokat, a bankokat szolgálja".

Azt írták, nem értenek egyet az Európai Unióval, mert annak az a célja, hogy "a pénz, a tőke uralkodjék egész Európában", nem pedig az, hogy "a néptömegeknek jobb élete legyen". Hozzátették, hogy véleményük szerint Magyarország csak formálisan élvez egyenlőséget az unióban, emellett a magyarok az EU-nak csak másodosztályú állampolgárai, akik csak arra kellenek, hogy olcsó munkaerőt biztosítsanak. A Munkáspárt a közleményben azt követelte, hogy induljon társadalmi párbeszéd Magyarország EU-tagságának tapasztalatairól, és ennek alapján "a nép döntsön az EU-tagságunkról".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi távozik a külügy éléről

A mostani kormányzati ciklus végén távozik a külügyi tárca éléről Martonyi János. Tovább olvasom