Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

EP-választás - 8 lista lesz a szavazólapon

Nyolc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság a május 25-i európai parlamenti választásra, ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.
 Az NVB pénteki ülésén nyilvántartásba vette A Haza Nem Eladó Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Seres Mária Szövetségesei listáját. Már korábban megtette ezt az MSZP, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK) listájával, így összesen nyolc lista szerepel majd a szavazólapon.

Nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása a Modern Magyarország Mozgalomnak, az Új Magyarország Pártnak és a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek, így ezen listák nyilvántartásba vételét az NVB visszautasította.

A listák bejelentésére kedden 16 óráig volt lehetőség, az NVB-nek pedig három nap állt rendelkezésére az ajánlások érvényességének ellenőrzésére és a lista nyilvántartásba vétele ügyében a döntésre.
A most nyilvántartásba vett listák közül a Haza Nem Eladó Mozgalom listáján 27 név van (a listát Kásler Árpád vezeti), az LMP listáján 17 név szerepel (a listát Meszerics Tamás vezeti), a Seres Mária Szövetségesei listáján 36 jelölt szerepel (a listát Tóth Tamás Mihály vezeti).

A jelöltek sorrendjét a párt határozta meg. A lista bejelentése után a sorrendet nem lehet módosítani, nem lehet a listára új nevet felvenni vagy levenni róla. Ha valamelyik jelölt a listáról kiesik - mert elveszíti választójogát vagy írásban lemond a jelölésről - helyére a listán soron következő lép.

Az NVB kedden kisorsolta a listák szavazólapi sorrendjét is, a listák a következő sorrendben fognak szerepelni a szavazólapon: Magyar Szocialista Párt, Seres Mária Szövetségesei, Fidesz-KDNP, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Jobbik, Lehet Más a Politika, Együtt-PM, Demokratikus Koalíció.

A szavazólapon szerepel majd a jelölőszervezet (több esetén jelölőszervezetek) neve, rövidített neve, emblémája, és a lista első öt jelöltjének a neve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőröket és tűzoltókat köszöntöttek a Belügyminisztériumban

"Nélkülözhetetlen az a szolgálat, amit a rendőrök és tűzoltók végeznek nap mint nap, és munkájuk… Tovább olvasom