Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Eörsi az SZDSZ új frakcióvezetője

Elsöprő többséggel Eörsi Mátyást választotta frakcióvezetővé és Gusztos Pétert frakcióvezető-helyettessé az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja pénteki ülésén. Ezt a párt elnöke közölte a szavazást követő sajtótájékoztatón.

Kóka János elmondta: a 17 érvényes szavazatból Eörsi Mátyásra 16-an, Gusztos Péterre 15-en voksoltak. Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: számít Eörsi Mátyás nemzetközi tapasztalatára, hiszen a politikus 2001 óta vezeti az Európai Liberális Frakciót. A 31 éves Gusztos Péterrel kapcsolatban kiemelte a fiatalok szerepvállalásának fontosságát.

A liberális pártelnök hangsúlyozta: az új frakcióvezetés rendkívüli feladatot kapott, a politikai vitában következetességet, a megoldáskeresésben pedig kompromisszum- készséget várnak el.

Legfőbb elvárásunk feléjük, hogy képviseljék a liberális programot és színvonalas szakmai munka folyjon irányításuk alatt a parlamenti bizottságokban - mondta Kóka János, hozzátéve, hogy mindig minden plenáris ülésen világosan meg kell jeleníteni a liberális programot.

Hozzátette: a liberálisok azt várják a kormánytól, hogy világos reformmenetrendet tervezzen meg és hajtson végre, a frakciótól pedig azt, következetesen képviselje a reformpolitikáját.

Eörsi Mátyás, az új frakcióvezető elmondta: a képviselőcsoport vezetése politikai pályafutásának legnagyobb kihívása, amelynek meg kíván felelni. Kiemelte: a liberális nézetek hiteles és sikeres képviseletét szeretné folytatni, és a frakció látványos, lendületes parlamenti munkára készül.

Gusztos Péter arról beszélt, hogy a választás bizonyítja, az SZDSZ nyitott a fiatalokra.

A sajtótájékoztatón mindannyian elismeréssel beszéltek az április 2-án lemondott előző frakcióvezetés munkájáról, és köszönetet mondtak a posztjáról távozott Kuncze Gábornak és Pető Ivánnak.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új élet, politikával – és anélkül

Magyarországon nem lehet eltűnni. A mobiltelefon és az internet világában azok is néhány óra alatt… Tovább olvasom