Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

E.ON-egyeztetés: kétnapos, kéthetes határidők

A mosonmagyaróvári kistérségi társulás képviselői az áramszolgáltató „hibajavítóival” tárgyaltak a közvilágítás minőségéről. A megegyezés szerint határidőn túli javítási munkák után visszatérítést fizethetnek az önkormányzatoknak.
A mosonmagyaróvári többcélú kistérségi társulás legutóbbi ülésén rengeteg panasz hangzott el a településvezetők részéről a közvilágítással és az áramszolgáltatóval kapcsolatban. Akkor az ülésen megegyeztek: tárgyalást kezdeményeznek az E.ON-nal. Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester elmondta: erre a megbeszélésre nemrégiben került sor. A közvilágítás javítását egy kft. végzi, képviselőjüknek jelezték a gondokat. A településvezetők elmondták: nincs „egyértelmq” ügyfélkapcsolat, melyen keresztül továbbíthatnák panaszaikat. Megegyeztek a javítási határidőkben is: kiemelt helyeken, gyalogátkelőhelyek mentén két nap alatt, országos közutak mentén nyolc nap, egyéb részeken tizennégy napon belül kell intézkedniük a hibajavítóknak.
Mosonmagyaróvár önkormányzata azt kérte, lehetőség szerint a helyi Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-t is vonják be a munkába, hisz egy izzócserét ők is gyorsan és hatékonyan elvégezhetnek. Az önkormányzatoknak küldendő számla összege az „égési időtől” és a lámpák számától függ. A mostani megegyezés szerint a határidőn túli javításért visszatérítés járhat. Az önkormányzatok azt kérték: a kft. munkatársai a javítás után jelentkezzenek be a helyi hivatalba, hogy elvégezték a feladatot: ezáltal kontrollálhatják munkájukat. Azt az ígéretet kapták: két héten belül minden települést személyesen felkeres a kft. munkatársa, hogy a kapcsolattartás módjairól beszéljenek. Emellett év vége előtt a kistérségi társulási ülésen is beszámolnak majd munkájukról. Szabó Miklós úgy fogalmazott: reméli, hogy a konstruktív megbeszélés „látható” eredményre vezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom