Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Enyingi kúton garázdálkodtak - már tizenegyen rendőrkézen

Újabb két ember adta fel magát önként az enyingi benzinkútnál hétvégén történtek miatt. Összesen így már tizenegyen vannak rendőrkézen a feltételezett garázdálkodók közült. Közben Enyingen továbbra is fokozott rendőri készültség van érvényben.

Szombat este az enyingi benzinkúton egy társaság - sajtóhírek szerint a Marion Cozma veszprémi kézilabdázó leszúrásával gyanúsított egyik férfi családtagja is - rátámadt egy másik, hat-hét autóval a töltőállomáshoz érkező csapatra. A támadók italokat hoztak ki a benzinkútról és megdobálták a többi között szerb rendszámú autókat, akik végül elhajtottak a helyszínről.

A rendőrség akkor hét embert fogtak el csoportos garázdaság miatt, ketten pedig másnap este jelentkeztek önként a siófoki kapitányságon. Mindannyian jelenleg őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukról a Székesfehérvári Városi Bíróság dönt majd. Közben hétfő délelőtt újabb két ember adta fel magát az Enyingi Rendőrőrsön. Őket átszállítják Székesfehérvárra, ahol majd gyanúsítottként hallgatják ki a nyomozók. Az majd csak utána dől el, hogy az ő előzetes letartóztatásukat is kezdeményezik-e a rendőrök

Enyingen egyébként továbbra is fokozott a rendőri készenlét, több egyenruhást látni tehát az utcákon. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság konkrét számokat nem mondott, mindössze annyit közölt: "a szükséges mértékű" a jelenlét.

Korábban

Hét embert vett őrizetbe rendőrség szombat este Enyingen, miután egy nagyobb csoport üvegekkel támadt rá egy másik táraság autóira egy benzinkúton - tájékozatta vasárnap a Független Hírügynökséget közleményében Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A garázdálkodókat egy tv-stáb felvétele lebuktatta le.

A rendőröket este fél 8-kor riasztották, hogy az enyingi benzinkúton egy nagyobb társaság rátámadt egy másik, szintén nagyobb - 15-20 főből álló - csoport tagjaira. Az állítólagos megtámadottak azt mondták, hogy az erőszakos banda tagjai 6-7 kocsival érkeztek a helyszínre, és bántalmazták őket. Az incidens idején más okból kifolyólag egy tv-stáb is tartózkodott a töltőállomásnál, akik rögzítették az eseményeket, amelynek köszönhetően kiderült, hogy az elmondott történet nem igaz.

A felvételeken látszik, hogy valóban érkezett 6-7 kocsi a benzinkúthoz, azonban nem bántottak senkit. Azok, akiket állítólag megtámadtak, bementek a töltőállomás boltjába, onnan italos üvegeket hoztak ki, és az érkező - állítólagos garázdák - kocsijai felé kezdték dobálni azokat. Ezt követően az autósok elmenekültek a helyszínről. A rendőrség lefoglalta a felvételeket, amelyek alapján már hét embert őrizetbe vettek. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg az eljárás. Az ügyben további előállítások várhatók - írja a közlemény.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. larong 2009. február 17. 08:33
  „Teljesen igaza van kdt-nek: a mostani rendőrségnek szinte semmilyen erkölcsi jogalapja nincs a békés állampolgárok ellenőrzésére.

  Még azt sem tisztázták, hogyan adták ki a veszprémi körözést.

  Én a veszprémi önkormányzat helyében AZONNALI hatállyal felmondanám a megyei és a városi rendőrkapitány állását. Hitelvesztés címén.

  Országosan pedig Bence és drazsé kéz- a kézben (kis műanyag karkötővel összefogva) sétálgassanak egy zárt udvaron, miközben fletó, az őrült Néró vinné nekik a kosztot.”
 • 37. kdt 2009. február 17. 08:02
  „Országos razzia: a gyereküléseket és a biztonsági övet nézik
  http://mno.hu/portal/616535

  TESSÉK MONDANI A CIGÁNYSOROKAT MIKOR FOGJÁK RAZZIÁZNI?????”
 • 36. Kobak 2009. február 16. 14:57
  „http://index.hu/belfold/2009/02/16/nem_a_birosag_miatt_kesett_a_cozma_tamadoi_elleni_korozes/
  Na most ki kire fog mutogatni?”
 • 35. zeta62 2009. február 16. 11:55
  „Ha valakik félnek valamitől, és azt odatartjuk eléjük, így.vagy úgy, de reagálni fognak rá. Most is ez történt, tesztelték a szerb rendszámmal őket, "véletlenül" kamerák előtt...
  Na ezt se hiszi el épeszü ember, hogy véletlen.
  Azért Enying felé max T72-essel megyek....”
 • 34. zeta62 2009. február 16. 11:48
  „30. 1.László 2009.02.16. 10:30
  A hírtv stábja véletlenül a szerb rendszámu kocsi mögött véletlenül bekapcsolt kamerával véletlenül enyingen. Nekem + véletlenül sem gyanus a véletlenek eme jólszervezett 1beesése.

  Nem ez az első kiprovokált "szenzációjuk", és nem is az utolsó...”
 • 33. pmfc 2009. február 16. 11:45
  „Érdekes, hogy rólam még senki sem készített - véletlenül vagy nem - felvételt, hogy autókat dobálok üvegekkel...

  Véletlen vagy nem. A lényeg a lényeg. Ezeknek semmi sem szent.”
 • 32. Szilágyi_Zsolt 2009. február 16. 11:36
  „Nekem is furcsa ez a sok véletlen. "Kóstolgatás" jellege van a dolognak, hogy mit lépnének az enyingi hófehérek, ha tényleg felbukkanna egy-két szerb (bár gyanítom, hogy a benzinkúton ünneplőknek az üveget megmarkolni sem lett volna idejük, ha ezek igazi szerb katonák lettek volna).”
 • 31. Sally 2009. február 16. 11:09
  „Hét embert, vagy hét cigányt vettek őrizetbe?”
 • 30. kdt 2009. február 16. 10:34
  „Utánna még behallgattam egy beszélgetésbe, amit egy járőr folytott a központtal. Éppen igazoltatott egy embert és róla adott személyleírást.

  - ... szóval 165 cm magas, izmos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált. Ci...
  - Vigyázz Béla mert most jött be a Gyurcsány! - suttogta a központos.
  - .. akarom mondani cinikusan mosolyog. A bőre színe pedig kreol- folytatta a járőr.
  - Tehát sokat jár szoláriumba, ezt feljegyzem az egyéb rovatba.
  - Neeem, nem úgy értettem. A bőrszíne elüt az átlagtól, olyan szürkésbarna
  - Arab a fickó? - majd összerezzent, de én bíztatóan mosolyogtam, hiszen csak a cigány szó lett tilos.
  - Nem, nem arab. Tudod, olyan más színű a bőre.
  - Sárga? Akkor kínai lehet.
  - Nem bazzeg, sötét a bőre érted?
  - Persze - mondta a központos - akkor néger, izé színesbőrű.
  - Jó mindegy hagyjuk, van valami a személyleírás alapján.
  - Nem nincsen, nem kőrözünk ilyen személy.
  - Jó akkor elengedem.
  - Ej de kár, pedig ha cigány lett volna, akkor pont a Sztojkára illene a személyleírása. - Aztán tudatosult benne mit mondott és szégyenében a szolgálati fegyverével próbált öngyilkos lenni, a további vizsgálatok és nyilvános megszégyenülés elkerülése végett. Már éppen ugrottam volna oda, hogy megakadályozzam, de mire letéptem ingemet - ami alatt a GY betűs szuperhős ruhát hordom - meghúzta a ravaszt. Azt hittem elkéstem, de mivel a lőszerhasználatot már rég megtiltottam ezért a fegyver csak üresen kattant a halántékánál. Innen is látszik milyen remek intézkedéseket hozunk mi a Tibivel.

  http://anti-gyurcsany.blog.hu/”
 • 29. 1.László 2009. február 16. 10:30
  „A hírtv stábja véletlenül a szerb rendszámu kocsi mögött véletlenül bekapcsolt kamerával véletlenül enyingen. Nekem + véletlenül sem gyanus a véletlenek eme jólszervezett 1beesése.”
 • 28. Alajos 2009. február 16. 10:28
  „Kedves Kisalfold!
  Mint észrevették, úgy döntöttem, hogy továbbra is olvasójuk maradok, de nem a hűségem kifejezéseként.
  Illetve: hűségesen ostorozni fogom az általam hibásnak vélt "dolgozataikat".
  Konkrétan: Kérem, a cikkel kapcsolatban játszásiból töröljenek minden más információt, és próbálják meg a cikk alapján értelmezni, hogy mi is történt? Ha ez sikerül, gratulálok, és megyek az orvoshoz.
  Mert ha Önök azt gondolják, hogy ez a cikk eleget tesz az (az általam elvárt?) újságírás színvonalának, korrektségének, objektivitásának, stb. akkor álláspontjaink közeledés helyett igencsak távolodnak.
  Tulajdonképpen mit akartak írni?”
 • 27. Imcsi 2009. február 16. 09:35
  „Egy pár HA--val kezdődő mondat:
  HA Vp-ben nem 3 külföldi sportoló az áldozat, hanem sima magyar állampolgár, és nincs haláleset, akkor csak egy mindennapos nézeteltérés volt egy szórakozóhelyen, arról se tudnánk sokan, hogy volt siófoki vonulás, Enying csak egy város lenne Dél-Dunántúlon,ahol bodza- és vasgyűjtésből is szépen meg lehet élni stb.stb.
  HA szombaton nem forgat egy TV-stáb a benzinkútnál, akkor most nem lenne mihez hozzászólni!”
 • 26. larong 2009. február 16. 07:50
  „Tény és való: van olyan népcsoport, ki más vérmérséklettel, mentalitással bír. Közismert a déli, mediterrán népek temperamentuma, életmódja, viselkedése. Ugyanígy ismerjük a keleti népek viselkedés-kultúráját, vagy az arab népek hozzáállását. De mindezt lehet tolerálni, ha mindezek mellett a becsület és a tisztesség ott van.
  A cigánysággal is ez a helyzet. Amíg számukra is élhető a környezet, maíg ők is látják az adódó kivezető de tisztességes utat, addig temperamentumuk, mentalitásuk tolerálható.
  Sajnos ma más a helyzet. És addig, míg mi még elviseljük életünk fokozatos romlását (mert ezt nem tagadhatjuk hogy létezik), mert ilyen a hozzáállásunk, neveltetésünk, vérmérsékletünk, addig a cigány népcsoport jelentős része már olyan megélhetési szintre jutott, hogy akaratlanul is kinevelődik belőlük a könnyebbre hajló élet. S mivel hevesebb természetük alacsonyabb korlátot tart eléjük, hamarabb választhatják a bűnözést.
  Ez nem mentésg, ez csak az egyik ok. Sajnos ezt az okot használja ki az a hátsó gondolatokkal dolgozó "értelmiségi" réteg, akik erre rájátszva bevezették a "megélhetési" fogalmát, ezzel mintegy felmentést adva minden apróbb-nagyobb bűnnek. S mivel ez az ál-liberális élősködő réteg nagyon ügyesen beférkőzött ma már mindenhová, így a vezető rendőrségi körökbe is, könnyen elhihetőek azok a vádak, melyek jelentős rendőrségi vezetői, ügyvédi, bírói csoportokat érintenek.
  Ki kell mondani: itt is, mint a közmondás már annyiszor elmondta: a fejétől bűzlik a hal...
  Nem kell túl sok korrumpálható vezető e körökben. Mivele itt erősen érvényesül a kötött hierarchális rend, ha egy vezető ilyem, lefelé - szinte lavina-szerűen - ilyenné válnak a beosztottak, vagy a kisebb nevű bírák, ügyvédek, jogászok. Ugyanis ki merne ellenkezni egy jól bebetonozott vezetőnek- bírónak- ügyésznek- ügyvédnek?
  Ha ma már a balliberális média is (Hetihetes február 15) szinte dühöng azon, hogy Princz Gábornak csak 3.5 milliós büntetést ért el egy volt igazságügyi miniszter (bárándy) védelme, akkor elmondhatjuk: már nem csak a lóláb lóg ki, de az egész ló kint van (míg el nem lopják a megélhetésiek...)!!

  Meg kell tisztítani a közéletet ezektől. És ettől még a volt fideszes belügyminiszter, Pintér Sándor sem kivétel!!”
 • 25. sinkuci 2009. február 16. 07:31
  „szemetek ezek...

  http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=donsinka”
 • 24. LiamDevlin 2009. február 16. 01:30
  „Albatrosz! Olvasd el még néhányszor amit írtam, sőt sokszor, aztán próbáld meg értelmezni,remélem sikerül,bár...
  Egyébként olyan szó nincs,hogy "mán". A magyarban mi azt használjuk, hogy MÁR...”
 • 23. albatrosz 2009. február 16. 01:17
  „22-eske! Ne keverj mán! A cigány zene az nem magyarnóta! A zenész cigány nem bünöző! Sőt, utálja a beásokat!”
 • 22. LiamDevlin 2009. február 16. 01:09
  „Ja, hogy az úgy már nem jó?!
  Majd azt mondanák az "okosok", cigányzene van mert az egy különleges csak a cigányságra jellemző egyedi zenei kultúra terméke,és előadásmódja.
  Én meg erre azt mondom:
  Cigánybűnözés is van,ugyanis a falkábaverődve minden utjába vetődő ember kirablása és alkalomadtán meggyilkolása, valamint megfélemlítése szintén csak a cigányságra jellemző egyedi viselkedéskultúra terméke és "előadásmódja"

  Marian Cozma édesapja mondta egy sajtótájékoztatón a múlt héten: "néhány elkorhadt fáért nem kell kivágni az egész erdőt..." Ő egy végtelenségig korrekt ember.
  Én úgy látszik nem, mivel a szavaihoz hozzátenném: "igen ez igaz, de ha jól megritkítjuk a többi majd jobban nő és egészségesebb lesz"

  Jó éjt”
 • 21. LiamDevlin 2009. február 16. 00:57
  „Azt mondják az "okosok"nincs cigánybűnözés,mivel nem minden cigány bűnöző,jó..
  DE AKKOR CIGÁNYZENE SINCS ROHADÉKOK, MERT AZ ÖSSZES ZENÉSZ SEM CIGÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tehát ha nincs cigánybűnözés akkor cigányzene sincs.”
 • 20. pmfc 2009. február 15. 23:14
  „De hogy nem húzzák össze magukat még most sem ezek a büdös cigány bűnözők...
  Kinyírtak egy csodálatos sportolót, kettőt megsebesítettek, az egész ország gyűlöli őket és ugyan úgy, csinálják tovább a balhékat.

  Mert tudják, hogy a rendőrég impotens, a lakosság impotens, az ország impotens.

  ÉS ők uralnak mindent.

  Ja és véletlenül már megint ki segített az ügy felderítésében. Az a szemét szélsőjobbos HÍRTV! :)”
 • 19. HarconaMarcos 2009. február 15. 22:49
  „Nem pontosan vág ide, de mintha a veszprémi 27 további résztvevőről már mindenhol megfeledkeztek volna. Ez egy bűnöző csoport volt, akik zsarolni és fenyegetni érkeztek, nem munka után önfeledten szórakozó jómunkásemberek.
  Ezek is törni-zúzni mentek. Nem tudom hány c. maffiózó uralja Enyinget, de nem hiszem hogy ötvennél sokkal többet kellene most 2-3 évre kaptárba küldeni, hogy a többi kicsit visszavegyen az arcából.
  Egyelőre ott tartunk, hogy a fenyegetés máris elfelejtve, ezeknek meg max. két üveg vodkát számolnak, és holnap már ugyanott folytathatják.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sesum hétfőn elhagyja a kórházat

Veszprém - Távozik a veszprémi megyei kórházból Zarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdázója, a szerb… Tovább olvasom