Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Enyhítették Bándy Kata gyilkosának büntetését

Jogerősen életfogytiglanra ítélték Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása miatt. Leghamarabb 40 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.
Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla szerdán Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának büntetését. Az első fokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott P. Lászlót a táblabíróság jogerősen is életfogytiglanra ítélte, de azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

A 26 éves férfi tavaly július 8-án, hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó nőt, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta a Pécsi Törvényszék idén áprilisban hozott határozatát, amelyben a vádlottat aljas indokból elkövetett emberölésben és kifosztásban mondta ki bűnösnek, nem látta azonban indokoltnak, hogy a legsúlyosabb büntetést szabja ki vele szemben.

Korábban:

A Pécsi Ítélőtábla szerdán kezdi tárgyalni másodfokon a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László büntetőügyét.

A táblabíróság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a bíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon jogerős ítélet születik.

Folytatódott Bándy Kata gyilkosának másodfokú tárgyalása a Pécsi Ítélőtáblán
Az ügyészség a tizenegyszer büntetett P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja a pécsi rendőrségi pszichológus halálával összefüggésben. A vád szerint a 26 éves férfi tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó nőt, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta.

A férfit a Pécsi Törvényszék áprilisban első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta, tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte mintegy 12,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Olvasóink írták

 • 10. titokban 2013. augusztus 29. 11:11
  „Remélem tényleg 40 múlva hallunk csak a szabadulásáról és nem előbb!!!”
 • 9. Dwatson 2013. augusztus 29. 10:02
  „6. klotzild 2013.08.28. 15:54
  Nem! Ha mondjuk valaki (csak) kézilabdás,és megforgatják a szívében a kést,akkor az ítélet nem fegyház,hanem börtön,nem 40 év,csak 18,amit lehet jó magaviselet miatt felezni-harmadolni,és beleszámít az előzetes is,úgyhogy néhány év múlva az elkövető újra az utcán lehet!”
 • 8. ATX 2013. augusztus 29. 08:34
  „6: akkor nem. Ha K13 Jánosné gyártósori munkásnő lett volna az áldozat, már régen elfelejtettük volna az egész ügyet. Az újságok is csak a 3. oldalon említették volna pársoros cikkben. Média max. két napig említette volna...”
 • 7. oxana 2013. augusztus 28. 18:03
  „6. Klotzild

  Jó kérdés.”
 • 6. klotzild 2013. augusztus 28. 15:54
  „Először is, nagyon örülök, sőt keveslem ezt az ítéletet. De egy kérdés nem hagy nyugodni. Ha nem lett volna a csajnak semmi köze a rendőrségnek, és nem kap ekkora visszhangot az ügy, akkor is 40 év lenne a 40 év?”
 • 5. gonzo 2013. augusztus 28. 15:46
  „4.Goldmund,nekem is volt ilyen sejtésem(csórikámnak honnan lenne rá,annyira meg jelentéktelen alak,hogy bármely-akár roma-szervezet felkarolja-nem mellesleg ki vállalna közösséget ezzel az <önmagamat moderálom>al...),bár én kis naív azt gondoltam,valamiféle meggyőződés állhat az önkéntesség mögött.Hát ja,megismerte az ország a nevét,és ne vitassuk el tőle,megmentette ezt az<önmagamat moderálom>-ot a tényleges életfogyttól.”
 • 4. Goldmund 2013. augusztus 28. 15:34
  „Gonzo!
  A Blikk információi szerint ingyen vállalta Tuza Péter <moderálva> László védelmét.
  Eszerint reklámnak akarta felhasználni, hogy ő mire képes.
  Ezért is van a kárörömöm, hogy mindössze ennyit tudott elérni.
  Zsanettnál még ennyit sem: ott felmentették a rendőröket, Zsanettnek meg kb. egymillió Ft perköltséget kellett fizetnie.”
 • 3. gonzo 2013. augusztus 28. 15:16
  „Az indexen van egy cikk ahol bővebben olvashatunk a perről.
  Egy gyöngyszem a sztárügyvédtől:
  "A strasbourgi friss döntésre is lecsapott
  Tuza meglovagolta a strasbourgi emberi jogi bíróság csak pár hete meghozott, világszerte nagy figyelmet kapott döntését, amely egy egyesült királyságbeli egyedi ügyben született, és arról szólt, hogy az emberi jogokat sérti a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés mint büntetés."
  Szóval az ügyvéd és az emberi jogi bíróság szerint van bármilyen joga bármihez ennek az <önmagamat moderálom>-nak.

  Még egy kérdés:ki fiteti vajon ennek az <önmagamat moderálom>-nak a sztárügyvédet?Ki állhat a háttérben?”
 • 2. Goldmund 2013. augusztus 28. 14:02
  „Enyhe kárörömmel konstatálom, hogy ennyit tudott elérni sztárügyvédje, dr. Tuza Péter. :-)))”
 • 1. gonzo 2013. augusztus 28. 13:46
  „Bár ez is kevés de:Na végre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát… Tovább olvasom