Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Enyhítették a nő büntetését, aki agyonütötte újszülött kisfiát

A Pécsi Ítélőtábla tizennégyről tizenegy év fegyházra enyhítette kedden jogerősen annak a nőnek a büntetését, aki agyonütötte újszülöttjét tavaly Pécsett.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa mellőzte a Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletéből, hogy V. Mária előre kitervelte tettét, és tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el. Mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és megszüntette szülői felügyeleti jogát első gyermeke felett.

Az eset 2012. augusztus 18-án történt. A 21 éves nő a szülés jeleit érzékelve azzal az ürüggyel, hogy levegőzni indul, elment otthonról, majd egy romos iskolaépület mögött egészséges fiúgyermeknek adott életet. A gyermeket nem akarta megtartani, ezért egy kővel a fejére sújtott, plédbe csavarta, táskába tette, és bedobta az épület alagsorába.

A nő 2009-ben ismerkedett meg élettárásával, később teherbe esett tőle, ezért mindketten megszakították iskolai tanulmányukat, és összeköltöztek. Az első gyermek születése után a család helyzete rendezett volt, az apját és anyját korán elvesztő nőt befogadták a párjáért és gyermekéért keményen dolgozó férfi hozzátartozói.

A vádlott később újra terhes lett, ezt azonban eltitkolta környezete elől. Bő ruhákban járt, és amikor rákérdeztek, mitől változott meg az alakja, azt mondta, meghízott. Egy idő után azonban a család nőtagjai számára bizonyossá vált, hogy babát vár, ezért követelték, hogy forduljon orvoshoz, de ő még ekkor is tagadott, illetve azt állította, volt vizsgálaton, és nem terhes.

Amikor a gyermek megölése után hazament, erősen vérzett, ezért mentőt hívtak hozzá, az orvosi vizsgálat pedig igazolta, hogy gyermeket hozott a világra. A nő sem a mentőknek, sem a rendőröknek nem mondta el, hová tette az újszülöttet. A holttestre később keresőkutya talált rá.

Olvasóink írták

  • 2. oxana 2013. november 05. 16:18
    „Szörnyeteg.”
  • 1. Madarász 2013. november 05. 15:25
    „Szégyen és gyalázat! Előre megfontolt, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság, ezért minimum életfogytiglan járna, nem enyhítés, nem szánalom! Érzéketlen, hidegvérű gyilkos, anyának csúfolni sem szabadna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokorni: Csak a körzetben lakó gyerekeket vegyék fel az óvodák!

A köznevelési törvény módosítását kezdeményezi Pokorni Zoltán. Tovább olvasom