Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Enyhítenek a külföldi rendszámra vonatkozó szabályokon

Megmenekülnek a külföldi rendszámmal közlekedő magyarok – különösen a politikusok és köztisztviselők -, várhatóan módosulnak a parkolási bírságolás szabályai - írta a Napi Gazdaság.
A lap szerdai száma ismerteti: a kormány beterjesztette a közúti közlekedésről szóló törvény újabb módosítását. Ha elfogadják a javaslatot, a jövőben egy nap egy helyen csak egyszer büntethetnek meg valakit a parkolóőrök. A kormány szerint ez jelenleg is így van: bár a törvény szövege ezt egyértelműen nem rögzíti, levezethető volt belőle. Az országgyűlési jogok biztosa szerint azonban fennállt a visszásság, és a fővárosi parkolási társaságok alkalmazták is a többszöri bírságolás gyakorlatát.

Egy kiskapu azonban megmarad: ott, ahol a várakozás csak meghatározott időtartamig engedélyezett, az ellenőr továbbra is többször büntethet.

A kiszabott bírságok a jövőben egy egységes adatbázisba kerülhetnek - a külföldi autósok szabályszegései is -, a rendszerben tárolt adatokat azonban a büntetés befizetését követő hetedik hónapig törölni kell.

Jelentősen enyhülnek a külföldi rendszámra vonatkozó szabályok is: jelenleg magyar állampolgár gyakorlatilag nem vezethet külföldi rendszámú autót Magyarországon - írta a lap -, akkor sem, ha külföldön él és dolgozik. A mostani javaslat szerint a jövőben a magyar állampolgár a külföldi munkáltatójától kapott gépkocsit korlátozás nélkül használhatja idehaza is, a külföldi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár pedig saját külföldi rendszámú autóját is használhatja félévente legfeljebb harminc napig - szemben a jelenlegi egy nappal.

A magyar közalkalmazottak, diplomaták, EP-képviselők, az OECD-hez, ENSZ-hez és egyéb nemzetközi szervezetekhez kiküldött politikusok, tisztségviselők és családtagjaik korlátlanul használhatják majd külföldi rendszámú autóikat.

Olvasóink írták

 • 4. PaPa 2012. június 06. 08:10
  „A magyar közalkalmazottak, diplomaták, EP-képviselők, az OECD-hez, ENSZ-hez és egyéb nemzetközi szervezetekhez kiküldött politikusok, tisztségviselők és családtagjaik korlátlanul használhatják majd külföldi rendszámú autóikat.
  Akkor a 800 000 Kolompár Orbán családtagjai azért használhatja majd.”
 • 3. Köszörűs 2012. június 06. 07:29
  „Mint a vasutasok családtagjai a vonatot :)))”
 • 2. Madarász 2012. június 06. 07:26
  „"A magyar közalkalmazottak, diplomaták, EP-képviselők, az OECD-hez, ENSZ-hez és egyéb nemzetközi szervezetekhez kiküldött politikusok, tisztségviselők és családtagjaik korlátlanul használhatják majd külföldi rendszámú autóikat."

  Itt van a kutya elásva! Megint saját maguk miatt módosítgatnak...”
 • 1. erőslátó 2012. június 06. 07:23
  „CSALÁDTAGJAIK? Milyen jogon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy kamion Salgótarján közelében

A török rendszámú nyerges vontató szerdán Salgótarján és Somoskőújfalu között a 21-es főúton borult fel; a jármű vezetője megsérült, a rakomány az úttestre szóródott. Tovább olvasom