Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

ENSZ-bírálat

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ellenőrei először bírálták az amerikai kongresszusi jelentést Irán nuk-

leáris képességeiről, hangoztatván, hogy az anyag túloz, egyes részei felháborítóak, tisztességtelenül hazug állításokat tartalmaznak.

Al-Kaida-fenyegetés

Megfenyegette Franciaországot legutóbbi videoüzenetében Ajman az-Zavahri, az al-Kaida második számú vezetője, s az algériai Ima és Harc Szalafista Csoportot nevezte meg a nemzetközi terrorszervezet franciaországi szövetségesének, akik csatlakoztak az al-Kaidához. Ez az egyesülés lesz a szálka az amerikai és francia keresztesek, valamint szövetségeseik torkában, és félelmet fog gerjeszteni az árulók és Franciaország hitetlen fiainak szívében – jelentette ki az al-Kaida helyettes vezetője.

Magyar felajánlás

Szekeres Imrét csütörtök délután fogadta Kabulban az afgán államfő. A honvédelmi miniszter a találkozó után elmondta: Karzai elnök szeretné növelni a jelenleg mintegy 35 ezres afgán nemzeti hadsereg létszámát, először 70, majd 100 ezer főre. Örömmel fogadta azt a magyar felajánlást, hogy a Magyar Honvédség által már nem használt technikai eszközöket és fegyvereket átadná Magyarország Afganisztánnak, a részletekről később fognak megállapodni. Szekeres Imre felkereste a magyar tartományi újjáépítési csoport táborhelyét Puli-Humriban, ahonnan októbertől magyar katonák Baglán tartomány újjáépítési feladatait látják el.

Gál nem vállalja tovább

Nem látja el a továbbiakban a nyitrai magyar egyetemista, Malina Hedvig jogi képviseletét Gál Gábor ügyvéd, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti képviselője. Gál, aki egyben a szlovák törvényhozás összeférhetetlenségi kérdéseket felügyelő bizottságának az elnöke, értésre adta: visszalépése Malina Hedvig és családja egyetértésével történt. Az ügyet azért vállalta el, mert a család erre felkérte, de ettől a pillanattól kezdve személyét és a MKP-t támadások érték – hangsúlyozta. Gál visszautasította Robert Kalinák szlovák belügyminiszter vádjait, aki azt vetette a szemére, hogy politikai kérdéssé avatta Malina Hedvig esetét.

Fidel már felkel

Fidel Castro kubai elnök azt mondta, annyira javult az egészségi állapota, hogy már felkelt kórházi ágyából, és ismét gyarapodni kezdett a testsúlya. A nyolcvanéves politikus betegsége miatt július vége óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egy baloldali argentin napilapnak adott azóta először interjút. Castro elmondta, hogy 19 kilogrammot fogyott, de ismét hízni kezdett: az elvesztett súlya majd felét nyerte már vissza. A kubai elnök arról is beszélt, hogy képes utasításokat adni. Az ágyából felkelt ugyan, de – mint mondta – „egyszerre csak egy lépést” tehet. Az 1959 óta hatalmon lévő Castro egy bélműtét miatt július 31-én ideiglenesen átadta az államfői teendőket öccsének, Raúl Castrónak.

Beomlott a reptér teteje

Beomlott egy építés alatt álló tető a spanyolországi Menorca szigetének repülőterén csütörtökön, s a balesetben hárman megsérültek. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabbá lehet tenni a közlekedést?

Tovább olvasom