Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Ennél jobb hír ma már nem lesz! Medvét láttak a szögletes erdőnél - videó

A vadászok és a járőrpáros autóval megközelítették a medvét Hercegszántón, ami ettől megriadt, és átfutott Szerbiába.
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség ügyeletesét december 3-án 17 óra 30 perckor értesítette a stabil hőkamera kezelője, hogy egy szokatlan alakú, különlegesen nagy méretű hőképet vett észre az úgynevezett hercegszántói szögletes erdő mellett található vetésen.

Feltételezték, hogy egy őznél, illetve szarvasnál is nagyobb testű állatot látnak, ami a néhány száz méterre lévő község felé haladt, majd lefeküdt. Az ügyeletvezető azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost, hogy a településen élők élet- és vagyonbiztonsága ne kerüljön veszélybe.

A mezőre kiérkező határrendészek megállapították, hogy az állat egy medve, ami érkezésükre felállt, majd néhány lépés után visszafeküdt a földre.

A rendőrök értesítették a helyi vadásztársaságot, illetve a szerb társszerveket. Felvették a kapcsolatot a határ közelében lévő szerbiai Kolut település állatkertjének vezetőjével is, aki visszaigazolta, hogy az ő két medvéje a ketrecében van.


A kiérkező vadászok a járőrpárossal 19 óra 39 perckor járművel megközelítették az állatot, ami ettől megriadt, és átfutott Szerbiába.

A gyors rendőri intézkedésnek és annak köszönhetően, hogy az állatot folyamatosan szemmel tartották, sem a lakosságnak, sem a medvének nem esett bántódása - olvasható a beszámoló a police.hu-n.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lesz a parlamenti eljárás az új házszabállyal

A Fidesz szakpolitikusa szerint az új házszabállyal több lenne a parlamenti eljárás a… Tovább olvasom