Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Energetikai kiszervezés magas fokon

Az EETEK Holding nagyszabású energetikai kiszervezési projektet valósított meg Győrben. Az energetikai vállalat az Audi Hungaria Motor Kft. győri üzemének biztosítja a szükséges hideg energiát, aminek köszönhetően az ellátásbiztonság is jelentősen javult.
Az EETEK Holding Energia-hatékonysági Zrt. 3 millió eurós beruházással megvalósított abszorpciós hűtőrendszer üzembe helyezésével elégíti ki az Audi hűtési igényét hosszú távú szolgáltatási szerződés keretében. Annak értelmében 3 megawattnyi hűtési energiát szolgáltatnak, ami szükség esetén a duplájára bővíthető.
– Energiahatékonysági projektjeink lényege, hogy jelentősen mérsékeljük ügyfeleink energiaköltségeit.
„ Mivel minden munka egyedi, néhol már néhány százalék is komoly költségcsökkenést jelent, de van olyan eset, ahol 30–50 százalékos energiaköltség-megtakarítást is el tudtunk érni.”
– Ráadásul projektjeink megvalósításával az üzembiztonságot is növeljük megbízóink energiaellátásában – nyilatkozta Illés Elemér üzletfejlesztési igazgató.
Az Audi esetében a győri ipartelepen működő gázmoto-

rok hőjét hasznosítják. Azt abszorpciós hűtőgépek segítségével hideg energiává alakítják, amit csővezetéken juttatnak a német gyár hidegenergia-központjába. A szolgáltatott energiamennyiséget mindkét oldalon pontosan mérik, erre azért van szükség, mert ez képezi az elszámolás alapját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miroslav Klose a VB-gólkirály

A német Miroslav Klose 5 góllal lett a 2006-os VB gólkirálya. Tovább olvasom