Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Én, a nő és plusz egy fő

Carl (Matt Dillon) és Molly (Kate Hudson) most kezdte a közös életet, takaros házzal, unalmas szomszédokkal és biztos állással.

Carl (Matt Dillon) és Molly (Kate Hudson) most kezdte a közös életet, takaros házzal, unalmas szomszédokkal és biztos állással. Csupán egyetlen kínos bökkenő van: a neve Dupree.
Randy Dupree (Owen Wilson) a férj legjobb barátja, megrögzött agglegény, és éppen az utcára került, miután kirúgták állásából. Carl átmeneti menedékhelyet nyújt a kanapéján - hiszen ezért vannak a barátok. Ám az átmeneti vendégségből tartós hon-foglalás lesz.
Miközben Carl vért izzad, hogy munkahelyén megfeleljen nagyhatalmú főnökének - aki mellesleg az apósa (Michael Douglas) -, Dupree extrém szokásaival, szabados életmódjával, laza stílusával a feje tetejére állítja a békés családi fészket…

INFÓ

"Az ötlet a másfél évvel ezelőtti esküvőmön jött - meséli Michael Le Sieur forgatókönyvíró. - Akkor házasodott sok más barátom is, és a tanúm a legtöbbjük esküvőjén szintén ott volt. Ő volt az, aki "mindig tanú, de sosem vőlegény", aki segít kiválasztani a porcelánt - az úgynevezett árva a csapatban. Eszembe jutott, hogy nagyszerű alapja lenne egy filmnek: két pasas, akik legjobb barátok, amíg egyikük meg nem szegi a szabályt és feleséget nem talál."

Dupree tehát életre kelt, és a forgatókönyvíró felismerte, hogy micsoda univerzális karakter, hiszen szinte nincs olyan ember a világon, aki ne találkozott volna egy Dupree-val életében.

"Nekem az tetszett a forgatókönyvben, hogy nem csak az egyik oldalát meséli el a történetnek - mondja Mary Parent producer. - Látjuk elmozdulni a nézőpontot, a férfi és a nő véleményét a házasságról és azt, hogyan változik meg egy pár és a barátaik élete azután, hogy kimondják az "igent". A történetnek több rétege van, ami hozzájárul a humorhoz és a film érzelmi részéhez is. Bemutatja, hogyan megy keresztül egy barátság egy próbatételen, ahogy Dupree próbálja megtalálni a hivatását az életben, Carl pedig azzal küszködik, hogy hű maradjon önmagához a házassága és a karrierje által rárótt feladatok közepette."
Owen Wilson könnyen tudott azonosulni a történettel. Éppen akkor fejezte be a munkát 2005 egyik legsikeresebb vígjátékán, az Ünneprontók ünnepe című filmen, és hamar ráérzett karaktere bogaras személyiségére. "Szórakoztató volt ötleteket gyűjteni ehhez a szöveghez - mondja. - Mike és én ugyanazokat a dolgokat találtuk viccesnek, úgyhogy sokat nevettünk. Jó füle van a párbeszédhez és hihetetlenül természetes volt a folyamat, ahogy új ötletekkel álltunk elő és a karakterek szájába adtuk azokat.

Dupree karakterének egyik jellemzője, hogyan hogyan viselkedik a környékbeli gyerekekkel - folytatja Wilson. - Amikor beköltözik Carl és Molly házába, sokkal inkább a gyerekekkel barátkozik, mint a felnőttekkel. Ért a nyelvükön, mert ő maga is egy nagy gyerek. Ehhez nem kellett megerőltetnem magam, hiszen bennem is megvan ez a tulajdonság."

"Dupree több, mint egy naplopó bolond - veszi át a szót Le Sieur. - Szerény, aranyból van a szíve és soha nem tenne semmit tudatosan, amivel árhat ennek a házasságnak. Annyira ártatlanok az indítékai és olyan jószívű, hogy nehéz nem megbocsátani neki. Owen úgy játssza el, hogy Dupree akaratlanul is bölcsnek tűnik fel."
"Éppen annyira drukkolsz Molly és Carl kapcsolatának, mint amennyire Carl és Dupree kacsolatának. Ez remek egyensúlyt teremt a filmben" - mondja Anthony Russo rendező.

"Érdekes együttműködés volt a Russo fivérekkel dolgozni - mondja Wilson. - Majdnem olyan, mintha kihallgathattam volna, ami a fejükben lejátszódik. Mindketten részt vesznek a rendezés minden mozzanatában. Mivel nem mindig értenek egyet, hallhattuk őket meghozni a döntéseket - különleges előny, amely nem lehetséges egy rendező esetében. Soha nem hallhattam még, hogy mi zaljik le egy rendező agyában, amikor meghoz egy döntést, de Anthony és Joe betekintést adtak nekünk erre a privát területre, miközben megbeszéltek valamit egymással."
"Szerencsére jól tudunk partnerekként együtt dolgozni" - mondja Anthony Russo.

Joe Russo egyetért. "A tekintetünkkel és a gesztusainkkal is tudunk kommunikálni. A kettőnk közt születő legjobb ötlet tör a felszínre. De... olaszok vagyunk, úgyhogy néha leállunk veszekedni. Akinek jobbak az érvei, az nyer."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.12.

Tovább olvasom