Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Emmi: pontosították a Klik feladatait

Pontosították és részletesen szabályozták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) az intézmények fenntartásával járó feladatait - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága a vonatkozó rendeletmódosításról kedden az MTI-t.
Az államtitkárság közleményében azt írta, hogy az intézményfenntartó központról szóló kormányrendelet módosításának célja az egyes jogszabályoknak, a nemzeti köznevelésről szóló törvény változásainak és végrehajtási rendeleteinek összehangolása, a központ által ellátandó feladatok és felelősségi körök részletes meghatározása.

Ennek értelmében meghatározták, milyen tevékenységekkel – például elemzések készítésével, statisztikai adatok gyűjtésével, javaslatok megfogalmazásával - segíti a központ az ágazatot irányító miniszter munkáját, a döntések előkészítését.

Kimondja továbbá a módosítás, hogy a központ biztosítja a szakszervezeti érdekegyeztetés rendszerének működését. A közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit érintő döntések meghozatala előtt egyeztet a reprezentatív szakszervezetekkel. A központ tevékenysége során együttműködik a szakmai és érdek-képviseleti szervezetekkel, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatokkal - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók a vádlottak padján az avasi paneltűz miatt

Magánvád alapján indult büntetőeljárás hét tűzoltó ellen hétfőn a Miskolci Járásbíróságon - írta az… Tovább olvasom