Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Emmi: mintegy harminc tankerületben épül a jövőben új uszoda

Kormányzati döntés alapján mintegy harminc tankerületben épül a jövőben új uszoda - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
Mint írták, az uszodai létesítményfejlesztésben kormányzati döntés alapján elsőbbséget élveznek majd "azok a hátrányos vagy leghátrányosabb helyzetű területeken található járások, ahol magas a nevelési-oktatási intézményekbe járó általános és középiskolás tanulók száma. Fontos szempont az adott járás felnőtt lakosságának létszáma is."

Jelezték: a mindennapos testnevelés részeként folytatott kötelező iskolai úszásoktatás feltételeinek biztosításához azokat a járásokat, amelyekben nincs uszoda, az illetékes tárcák már feltérképezték. A szaktárca a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal együttműködve felmérte azon régiókat is, ahol az oktatási intézmények nem rendelkeztek ez ideig úszásoktatásra alkalmas tanuszodával.

Az államtitkárság rámutatott: a kormány kiemelt célja, hogy a köznevelés rendszerében tanuló gyermekek legalább alapszintű úszástudást szerezzenek a mindennapos testnevelés bevezetésével.

Olvasóink írták

  • 3. öröksoproni 2013. október 08. 11:06
    „"Fontos szempont az adott járás felnőtt lakosságának létszáma is." - tehát hátrányos és leghátrányosabb területek kizárva a fejlesztésből.”
  • 2. dödike 2013. október 08. 08:24
    „Igen, és a fenntartást ki fogja fizetni? Ez alapján jöhetnek a lovardák meg a sípályák.”
  • 1. load 2013. október 07. 18:38
    „A közel jövőben (1-2 év), vagy a távoli jövőben (5-10 év)?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON-ról és a zuglói hangfelvételekről is kérdezték Orbán Viktort

A miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában szólították meg az Országgyűlés hétfői ülésén. Tovább olvasom