Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Emmi: a Klik hatékony működését segíti a minisztériumi átvilágítás

Hibás gazdasági döntések, rossz iroda- és hardverválasztás, nem hatékony működés jellemzi az állami oktatási központot egy nyilvánosságra került jelentés szerint. A Klik elnöke mégis változatlanul élvezi a szaktárca miniszterének bizalmát.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hatékony működését segíti a minisztériumi átvilágítás és a Klik elnöke változatlanul élvezi a szaktárca miniszterének bizalmát.

Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkárság közölte hétfőn az MTI-vel az Index írására reagálva. A cikk szerint Szabó Balázs miniszteri biztos hetekig vizsgálta a közoktatás legfőbb irányító szervét. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról és elnökének tevékenységéről egyebek között azt írta: azt hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - ismerteti az Index.

A köznevelési államtitkárság közleménye szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyéves tevékenységét a minisztérium több szempontrendszert figyelembe véve vizsgálta és értékelte.

Az elkészült munkaanyagok, így az emberi erőforrások minisztere által megbízott miniszteri biztos részjelentései alapján meghozott intézkedések beépültek és beépülnek a központ mindennapi működésébe és a szervezeti és működési szabályzatába - fejtették ki, hozzátéve: ide sorolható, hogy az elmúlt félévben jelentős mértékben nőtt a tankerületek rendszeres tájékoztatása és a tankerületi igazgatók továbbképzése, valamint az a decentralizációs lépés is, amely szerint a jövőben a megyeközponti tankerületek lényegesen nagyobb szerepet kapnak.

Kitértek arra is, hogy a kormány oktatáspolitikai célkitűzéseit maradéktalanul teljesítette. Létrejött az egységes tanügyi irányítás, jelentősen javult az iskolák szaktanári ellátottsága, eszközellátottsága, a kistelepüléseken dolgozó pedagógusok is hozzájutnak a munkájukat segítő szakmai támogatásokhoz. Az intézmények fenntartása és működtetése kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá vált. Minden, az iskolák zavartalan működését veszélyeztető esetben a központ gyorsan és eredményesen avatkozott be.

A korábbi átláthatatlan és igazságtalan viszonyokat jó jelzi, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt előzetesen felmérni, hogy az önkormányzatok különböző címeken mennyit fordítottak a köznevelési intézmények fenntartására, működtetésére. A Klik ebből adódó hiányait a költségvetés folyamatosan korrigálta és pótolta.

A Klik elnöke változatlanul élvezi az emberi erőforrások miniszterének bizalmát - rögzítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőkamerás rendszerek a határon

A hőkamerás vezetési pont a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyen létesül majd. Tovább olvasom