Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Emil és a detektívek (Emil und die Detektive)

Emilt munkanélküli édesapja neveli. Új életet kezdhetnének, amikor az apa állást kap. Ám egy baleset során a férfi elveszíti a jogosítványát, ami nélkülözhetetlen a munkához. A kisfiú elhatározza, megpróbál Berlinben hamis jogosítványt szerezni. A vonaton megismerkedik Max Grundeisszel, aki ellopja a félretett pénzét. A fiú nem adja fel, és egy utcagyerek banda segítségével veszi üldözőbe a tolvajt.
rendező:
Franziska Buch
író: Erich Kästner
forgatókönyvíró: Franziska Buch
zeneszerző: Biber Gullatz, Eckes Maltz
operatőr: Hannes Hubach
vágó: Patricia Rommel

szereplő(k):
Tobias Retzlaff (Emil Tischbein)
Anja Sommavilla (Kalapocska)
Jürgen Vogel (Max Grundeis, tolvaj)
Maria Schrader (Hummel lelkésznő)
Kai Wiesinger (Knut Tischbein, Emil apja)
Maximilian Befort (Gypsi)
David Klock (Gustav Hummel)

A film sztorija

Erich Kästner ifjúsági regényéből már több film is készült, köztük az időközben szintén klasszikussá érett 1931-es adaptáció, amelynek Billy Wilder írta a forgatókönyvét. Az új, mozgalmas családi mozi rendezője, Franziska Buch az ezredforduló modorában modernizálja a történetet: Emilt egyedül neveli az apja, valahol a volt NDK területén. Az apa munkanélküli, ráadásul a jogosítványát is elveszik egy balesetet követően. Emil a berlini vakációt arra akarja felhasználni, hogy egy új jogosítványt szerezzen az apjának. A multikulturális nagyvárosban ugyanis minden eladó. A probléma az, hogy már a vonaton ellopják az összes pénzét. Emil a tolvaj nyomába ered. Szerencséjére nem marad egyedül: egy gördeszkás-mobiltelefonos gyerekbanda vezetője, egy vagány lány felajánlja a segítségét. www.port.hu

Kritikák

MoziNet.hu


"Az író-rendező filmjét a kategorikus besorolás szerint családi szórakozásnak szánta, ám az legfeljebb családi tragédiák okozására alkalmas. A könyvet ismerő anyuci valószínűleg a rappelő Emil hallatán fog hisztérikus rohamot kapni, apuci pedig akkor lövi főbe magát, amikor rájön, hogy majdnem két órán keresztül kell néznie ezt a tömény hülyeséget. Egyedül a gyerekek élvezhetik azokat a primitív poénokat és azt az óvodás májerkodást, amivel Buch ábrázolja Kästner ifjú hőseit."
A teljes cikk

Pethő Melinda, Port.hu

"Örömmel jelenthetem, hogy itt, a filmvásznon. Frissen, ropogósan, maivá téve a történetet, igazodva a mostani 10-12 évesek világához. Felnőtteket megszégyenítő gyerekszínészi alakításokkal, Rap zenével, mobiltelefonnal, számítógéppel, görguruló csodákkal, baseball sapkával, és - ha lehet - még nagyobb izgalmakkal, mint az eredetiben."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyebb lesz az átjutás, súlyosabb a büntetés

Az őszi ausztriai szőlőszüret idején körülbelül harmincezer magyar – köztük néhány ezer… Tovább olvasom