Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Emelnék vagy csökkentenék a nyugdíjkorhatárt?

Emelnék vagy csökkentenék a nyugdíjkorhatárt? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Március 25-i kérdésünk:
Hogyan támogatnák az egyházakat?


Válaszok a Emelnék vagy csökkentenék a nyugdíjkorhatárt? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: Felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon magasabb a nyugdíjkorhatár, mint a várható átlagéletkor. Javaslatunk: a férfi, ha akar, 60, a nő pedig 55 éves korában mehessen teljes jogosultsággal nyugdíjba. Egyébként meg nem 13. és 14. havi nyugdíjat kell ígérgetni, hanem az év 12 hónapjában biztosítani egy emberhez méltó összeget minden nyugdíjasnak.


Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
A nyugdíjkorhatár megváltoztatása a következő kormányzati ciklusban irreális. Az EU-ban és Magyarországon is tartós a társadalom elöregedése. Nálunk a lakosság várható élettartama rövidebb az unió átlagánál, ezért nem emelhető a nyugdíjkorhatár. A jelenlegi törvények a következő években is lehetővé teszik a korkedvezményes és az előrehozott nyugdíj választását. (Fodor Pálné, 1. vk.)

Magyar Demokrata Fórum: A lakosság egészségi állapota, Európában az egyik legalacsonyabb várható élettartam elképzelhetetlenné teszi a nyugdíjkorhatár felemelésének az ötletét is. A költségvetés óriási hiánya, az aktivitás alacsony szintje (a munkaképes korú lakosság 55 százaléka áll munkában) pedig a nyugdíjkorhatár csökkentésének az akadálya.Magyar Kommunista Munkáspárt
: A gazdagok fizessenek több adót – pl. luxusadót – és a szegények kevesebbet. Az áfát a szegény is és a gazdag is egyformán fizeti. A luxuscikkekre, mely a gazdagok privilégiuma, a Munkáspárt álláspontja szerint 100 százalékos forgalmi adót kell kivetni. A társadalmi igazságosság azt kívánná, hogy aki ebben az országban több javadalomhoz jut, az járuljon többel az ország gazdagodásához adózásával, és fordítva.

Magyar Szocialista Párt: Rugalmasabbá és sokrétűbbé tenném. Több okból. Egyrészt sokan vannak, akik szeretnének minél előbb nyugdíjba menni. Sokan viszont minél később. Másrészt szükséges a nyugdíjalapok feltöltése, kiegészítése is, mivel ezen állami alap kiegészítése a költségvetésből szinte folyamatosan történik, ami meglehetősen nagy teher. Rugalmasabb rendszerrel jobb összhangot lehetne teremteni az igények és a finanszírozhatóság között. (Balogh József, 3. sz. vk.)


Magyar Vidék és Polgári Párt:
A korábbi nyugdíjkorhatár megfelelőbb volt a mainál. A fiatalok munkába állási lehetőségét is vizsgálni kell. Fontosabb szerintünk a nyugdíjalapok kezelése, mert ennek kellene mindannyiunk nyugdíját biztosítani a jövőben. A jelenlegi rendszer jobban hasonlít a pilótajátékhoz, mint a biztosításhoz. Ezt képviselik pártunk megyei jelöltjei: Wandraschek Ferenc Csornán és dr. Friedl László Sopronban.

Kereszténydemokratapárt:
A jelenlegi szabályozást is morbid cinizmusnak tartjuk, ismerve a statisztikai adatokat.
A nyugdíjkorhatárt nem emelnénk, a csökkentést fokozatosan vezetnénk be. Nőknél 55 év, férfiaknál 60 év lenne a korhatár elképzelésünk szerint. 


Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
A gyermekek és unokák sohasem feledhetik, hogy az előttük járók munkája alapozta meg életüket. Az államnak többet kell tennie az idősekért. A 14. havi nyugdíj megilleti az idős embereket. Ennél több is méltányos volna, de ma ennél több felelősséggel nem vállalható. Lehetővé tesszük, hogy a negyvenévnyi munkaviszonnyal rendelkező nők választhassanak a teljes összegű nyugdíj vagy a további aktív munkavállalás között.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az info@kisalfold.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárs György Péter: Pszicho – Ana – Logosz

Tovább olvasom