Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Emelkedtek a fogyasztási forinthitelek kamatai

A lakossági fogyasztási forinthitelek kamatai januárban az egy évvel korábbi magas szintre emelkedtek januárban, miközben a lekötött forintbetétek kamatai kismértékben csökkentek.
Januárban minden lakossági hitelfajta esetében csökkent az új szerződések értéke - közölte a Magyar Nemzeti Bank szerdán. A fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke 15,4 milliárd forint volt a decemberi 22,9 milliárd forint után, míg a lakáscélú hiteleké 10,1 milliárd forintot tett ki, szemben az előző havi 17 milliárd forinttal. Az egyéb hitelek új szerződéseinek értéke 4,9 milliárd forint volt januárban.

A lakáscélú euróhitelek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója több mint 100 bázisponttal emelkedett, a kamatláb 5,51 százalék, a hitelköltség mutató 6,98 százalék volt januárban. Az emelkedés oka, hogy jelentősen nőtt a magasabb kamatozású hitelállomány aránya.

A lakosság betétek esetében januárban megállt az elmúlt néhány hónapot jellemző kamatláb emelkedés. A háztartási szektorban a fogyasztási hitelek és az éven belüli lejáratra lekötött betétek átlagkamata közötti különbség januárban 12 százalékpont fölé emelkedett a fogyasztási hitelkamatok emelkedése és a betéti kamatok csökkenése következtében.

A vállalati folyószámlahitelek kamatlába januárban 9,53 százalék volt, ez változatlan érték az elmúlt három hónapban. Az egyéb hitelek kamatlába az elmúlt három havi 9 százalék feletti szintről 8,84 százalékra csökkent. A vállalati folyószámlabetét kamata 2,41 százalékot, az éven belüli betéteké 7,42 százalékot tett ki januárban, egyik sem változott decemberhez képest. Az éven túli betétek kamata 6,52 százalékra csökkent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom