Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Emelkedő ösztöndíj

A doktoranduszhallgatók ösztöndíja januártól nem az előzetesen tervezett 61.050 forintra, hanem 79.200 forintra nő – közölte Magyar Bálint oktatási miniszter október 16-án, szerdán.
Az oktatási tárca korábban azt tervezte, hogy két lépcsőben emelkednek jövő évtől a doktoranduszok juttatásai. A minisztérium elképzelései szerint januártól a doktoranduszok jelenlegi 55 ezer forintos juttatása 61.050 forintra nőtt volna, szeptembertől pedig 79.200 forintra. Az elképzelés ellen a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Doktoranduszok Országos Szövetsége egyaránt tiltakozott.

A hallgatói szervezetek arra a kormányrendeletre hivatkoztak, amely szerint a doktoranduszhallgatók juttatása 2003. január 1-jé től a garantált professzori illetmény 22 százaléka, ez 79.200 forintnak felel meg. Magyar közölte: szerencsétlen helyzet alakult ki a professzorok bérének szeptemberi jelentős emelése után. A minisztérium vezetése áttekintette a kérdést, és miután a pénzügyi tárcával a költségvetési tárgyalások első szakasza lezárult, látható, hogy lehetőség lesz az ösztöndíjak 79.200 forintra emelésére januártól. Leszögezte: az Oktatási Minisztérium nagy hangsúlyt kíván fektetni a doktoranduszok képzésére, és nemcsak a bentlévők, hanem a képzésbe bekapcsolódók anyagi helyzetének javítására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen olvassák az internetes médiát

Magyarországon 1998 óta megkétszereződött az Internet-hozzáféréssel rendelkezők… Tovább olvasom