Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Emelkedő közüzemi tarifákról döntöttek

A jövő évi víz-, csatorna-, szemét- és távhődíjakról, illetve a helyi autóbusz-közlekedés tarifáiról döntött egyebek mellett Mosonmagyaróvár önkormányzatának képviselő-testülete.
A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete tegnapi döntése értelmében a helyi járatú autóbusz menetjegyének díját januártól 16,67 százalékkal 175 forintra emelik. Az összvonalas havibérlet a 12,73 százalékos emelést követően 2790 forint, míg a diák- és nyugdíjasbérlet 12,42 százalékos emelést követően 905 forint lesz.
A Joule Kft. lakossági alapdíja mintegy 4 százalékos emelést követően a fűtés és meleg víz esetén 288 forint lesz légköbméterenként. Csak fűtés esetén 230, míg csak meleg víz esetén 58 forint.
A hődíjat a korábbi önkormányzati rendelet értelmében testületi döntés nélkül változtatja a Joule Kft. a hőszolgáltató MESZ Kft. árváltoztatása függvényében.
A testület döntése értelmében a jövő évtől a lakossági vízdíjat nem emelik, míg a szennyvízcsatornáért három forinttal többet, 114 forintot kell majd fizetni köbméterenként. A szemétszállítási díjak viszont húsz százalékkal emelkednek. A díjemelésekkel kapcsolatos vitára és a tanácskozás további témáira lapunk holnapi számában visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi zenés áhítat

Győr. Az adventi időszakban egyórányi elcsendesedésre, zenére és „megállásra” várnak… Tovább olvasom