Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Emelkednek a mobiltelefonok percdíjai

Több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások, nem kevesen lesznek, akiknek nagyobb mértékben, mint a két százalékpontos áfaemelés alapján indokolt lenne.
Több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások, nem kevesen lesznek, akiknek nagyobb mértékben, mint a két százalékpontos áfaemelés alapján indokolt lenne - írja a pénteki Népszabadság.

Az áremelésről szóló tájékoztatókat a szolgáltatók ezekben a napokban, hetekben postázzák előfizetőiknek. Az idén már másodjára emelik az árakat a szolgáltatók, miközben az elmúlt tíz évben nem emelkedtek a szolgáltatások árai.

Az áremeléskor a cégek a megváltozott piaci körülményekre és az inflációra hivatkoztak, de voltak olyan vélemények is, amelyek szerint ez csak diplomatikus becsomagolása a válságadó hatásának.

A Hwsw.hu szakmai hírportál összegzése alapján a Magyar Telekomnál a havi díjak 260–760 forint közötti mértékben nőnek, a mobilpercdíjak átlagosan 2-3 forinttal emelkednek. A portál körkérdésére a UPC és az Invitel azt jelezte, hogy csak az áfaemelést érvényesíti. A Vodafone-nál érdeklődésükre még nem tudtak tájékoztatást adni a jövőre érvényes havi díjakról, s a Telenortól is azt tudták csak meg, hogy számolnak.

A piacon több mint másfél éve csökken az előfizetők száma, költése. Közben romlik a fizetési fegyelem. A szolgáltatók az idén minden negyedévben csökkenő bevételekről és profitról számoltak be. Bár minden cégnél végrehajtottak költségcsökkentő intézkedéseket, a nagy elbocsátásoktól igyekeztek megóvni magukat. Mindemellett folyik a drága hálózatfejlesztés, fizetni kell a távközlési különadót is, ami szektorszinten évi 61 milliárd forint - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 13. himbi 2011. december 02. 18:41
  „http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/tarifak/arvaltozas/120101_lakossagi.pdf”
 • 12. himbi 2011. december 02. 18:39
  „A Tmobile ebben az évben 1x már emelte egyik másik díjcsonmag beszélgetési díjait! Kérdem én, hogy vajon miért nem mindegyik díjcsomagnál emelt?
  Van pl. a Médiamánis S csomag 4990 Ftért ami Január 1-től 5250 Ft lesz... és van az Ikon 200 csomag aminek a jelenlegi havidíja szintén 4990 Ft de január 1-től 5600 Ft lesz! Mi alapján döntik el, hogy az egyik csomag 600 Ft drágul mig a másik "csak" 250 Ftot?!”
 • 11. hidas 2011. december 02. 17:36
  „Ha most bárki is azt hiszi, hogy a fogyasztókra hárítják a különadót, az nagyon téved! Vezérünk megmondta, hogy ilyet nem csinálhatnak, és kész!!! Akkor pedig nem is csinálnak...”
 • 10. alekínyó 2011. december 02. 15:39
  „Nem igaz hogy a nagy elbocsátásoktól távol tartották magukat, A telekomtól több ezer embertől váltak meg az elmúlt 4 évben. Tudom!!! De csak a dolgozóktól váltak meg, a vezetők közül nagyon sok semmirekellő ember a mai napig ott csücsül a székházban és veszi fel a milliós fizetését. Ezt is tudom!!! Egyébként mind három cégnek külföldi a tulajdonosa és őket nem érdekli a magyarok nyomora. " Így szeretünk Magyarország!"”
 • 9. pappe 2011. december 02. 11:52
  „A Telenor már most emelte a kártyás percdíjait. Ennyi. Nem tudom mit számolnak? ("a Telenortól is azt tudták csak meg, hogy számolnak")”
 • 8. Pisti6 2011. december 02. 10:44
  „Mert a birka magyarnak sajnos mindent be lehet adni. Ausztriában talán nem fejlesztenek? Íme az egyik alternatív szolgáltató árai: http://www.s-budget-mobile.at/tarif/boerserl-2000.html”
 • 7. Csetneky 2011. december 02. 10:43
  „Csak értelmes dologra kell használni a telefont, nem minden hülyeségre és máris nem kerül olyan sokba. Egyébként meg norbi29-nek van igaza.”
 • 6. Loich 2011. december 02. 10:42
  „A kisemberek szintjén egyszerü a képlet: drágul a percdíj, csak végszükségben telefonálok, csökken a percdíj, többet beszélhetek, nem figyelek annyira. Egy időben lehetett 1500ért tölteni a magentás telefonokat, a lottózós helyeken, mondták is az alkalmazottak, hogy rengeteget eladnak abbol a kártyábol. Megszünt... Amugy meg a percalapu elszámolás eleve rablás-jellegű. Nem sajnálom a mobilcégeket. Amelyik cég még hisz a fenntartható fejlődésben, folyamatosan fog szívni, méghozzá jóóó nagyokat !”
 • 5. norbi29 2011. december 02. 10:36
  „nagyon egyszerü

  amelyik emel attól el kell menni, aztán majd rájön hogy az annyira nem is jó

  közel 6 mrd üzleti eredmény azért nem rossz (telenor) mennyit akarnak?
  Másik megoldás osztrák határ menti településeken az osztrák elöfizetés, melyek néha lényegesen olcsobbak mint a magyarok”
 • 4. kroly 2011. december 02. 10:03
  „Szívos nép a magyar,sokat kibir!
  KÖSZI VIKI!!!!”
 • 3. gte325 2011. december 02. 09:57
  „fizetni kell a távközlési különadót is, ami szektorszinten évi 61 milliárd forint - írja a lap.
  és ov király személyesen gondoskodik róla, hogy ezt ne háríthassák át az ügyfelekre!?”
 • 2. mmppss 2011. december 02. 08:27
  „Ja, és igaz ez MINDre.”
 • 1. mmppss 2011. december 02. 08:27
  „És most sajnáltatják magunkat? Kezet foghatnak a bankokkal. Egyébként remek költségcsökkentő intézkedésnek tartanám, ha nem lenne állandóan valami elrontva a számlázásban, aminek a végén általuk elismerve se nekik van igazuk, közben meg marketingre (vagy marketing fedőnéven) folyik ki a pénz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt ház a melegedőkben: Hova kerülnek a hajléktlanok, ha jön a szigorítás?

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint egyelőre mindenkit be tudnak fogadni a… Tovább olvasom