Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

Emelkednek a díjtételek

Február elsejétől Csornán többet kell fizetni a szemétszállításért és drágábbak lesznek a sírhelyek is. Egyebek mellett erről döntött a városi képviselő-testület, amely jóváhagyta az idei munkatervét is.
Hétfőn délután tartotta idei első rendes ülését a csornai képviselő-testület.
Elsőként a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről és a közterületek tisztán tartásáról szóló önkormányzati rendeletet módosították a képviselők. E szerint egy hatvanliteres edény egyszeri ürítése a korábbi 132,48 forint helyett 152,40 forint lesz. A 110 literes kuka esetében az ürítés díja 242,88 forintról 279,60 forintra emelkedik február elsejétől. Az 1100 literes konténert 2793,60 forintért ürítik, korábban 2428,80 forintért tették ugyanezt.
Eldőlt az is, hogy a lakosságnak a tavalyi 166 helyett idén 180 forintot kell fizetni egy köbméter ivóvízért. Közületek esetében a díj összege 200 forint.
A képviselő-testület tudomásul vette a Jószív Temetkezési Kft.-nek a köztemetők üzemeltetésével összefüggő bevételeiről és kiadásairól előterjesztett tájékoztatóját, s egyetértett a közszolgáltatási szerződés módosításával. Február elsejétől az egyes sírhely díja 14 ezer 280 forintra növekszik az elmúlt évi 13 ezer 200 forintról. Az urnakripta és urnaoszlop sírhely díja a 2006. évi 7200 forint helyett 9600 forint.
Elfogadta 2007. évi munkatervét a képviselő-testület, majd hozzájárult, hogy Vág csatlakozzon a Csornai Többcélú Kistérségi Társuláshoz, továbbá alapítóként jóváhagyta a Csornahő kft. felügyelőbizottságának ügyrendjét.
Egyetértettek a képviselők azzal is, hogy a pénzügyminiszter a koncesszióról szóló törvény alapján Csorna tekintetében is nyílt koncessziós pályázatot írjon ki lóversenyfogadás és bukmékeri rendszerű fogadás szervezésére, melynek keretében lehetőség nyílna fogadóiroda kialakítására a város területén.
Végezetül képviselőtársaik dr. Kristóf Jánost és Kovács Jánost választották az Acsalagi Napközi Otthonos Óvodai Társulási Tanács tagjának. Erre azért van szükség, mert a közigazgatásilag Csornához tartozó Földszigeten élő óvodások az acsalagi intézménybe járnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárol szezon végi kiárusításokon?

Tovább olvasom