Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Emelkedik a postai küldemények díja

Január elsejétől 4-12 százalék között drágulnak egyes postai díjak a nemzeti fejlesztési miniszter legújabb rendeletmódosítása szerint.


A szabvány levél küldemény díja 80 forintról 90 forint nő- olvasható "a belföldi fenntartott posta szolgáltatások legmagasabb hatósági díjairól" szóló korábbi miniszteri rendelet módosításában.

Ez 12,5 százalékos áremelést jelent. Elsőbbségi küldeményként az ár 105 forintról 115 forintra emelkedik, ami 9,52 százalékos drágulást jelent.

A levelezőlap és képes levelezőlap díja nem változik: elsőbbségi küldeményként 105 forintért, egyébként pedig 80 forintért továbbítja a posta.

A címzett reklámküldemények díja ugyancsak 80 forintról 90 forintra nő, elsőbbségi küldeményként pedig 105 forintról 115 forintra emelkedik.

Az egyéb levelek díja 150 forint helyett 160 forint lesz.

A kézhez kézbesített hivatalos iratok alaptarifája 355 forintról 370 forintra emelkedik, az egyéb hivatalos iratoké pedig 290 forintról 300 forintra nő.

Olvasóink írták

 • 7. Mike-Mouse 2010. december 18. 08:30
  „Ahogy minden más ára nő ennek is nő az ára. Emelkednek az üzemanyag árak emelkednek mások is! 10 Ft nehogy már hanyatt vágjon bárkit is! A cigaretta ha 100 Ft nőne akkor is megvennék nem? Más: Vidd el a leveled mondjuk Győrből Pestre 350 Ft-ból. Autópályáért minek fizessek 4 napot ha csak egy napot használom? Sokan szidják a postát. Én eddig akármit feladtam akármit rendeltem minden időben sértetlenül érkezett meg! Ha valamit feladok nem sajnálom rá azt a plusz 100x Ft-ot. Bezzeg ha késik a nyugdíjjal a postás mert pl szakad az eső vagy a hó akkor már egyből a hülye postás. Csináljátok helyettük. Járjátok az utakat! Esőbe, hóba, fagyba, dög melegbe csekély 60-70-80e Ft-ért! Ha nem akarsz sorba állni akkor menj kis postára. Ott nem hiszem hogy órákat kell majd várni!
  Ahogy máshol is itt is a jobb gyorsabb szolgáltatásért többet kell fizetni. Feladtam egy csomagot a múltkor kedden délután másnap reggel ott volt Miskolcon. De érdekes. Az 1 csillagos csehóban se fogják a feneked nyalni úgy mint egy luxus étteremben!
  Nem egyből szidni kell mindent hanem átgondolni a dolgokat mit miért tesznek!! Akik panaszkodnak havonta mennyi levelet adnak fel? :)”
 • 6. Lobbo71 2010. december 17. 17:32
  „Kgfb-t felmondja az alkusz, akinél neten megkötöttem. Szerződésfelmondáshoz meg besétálok az adott cég ügyfélszolgálatára mert úgy fél óra alatt megvan, ha meg küldözgetem postán a papírokat, akkor 2 hét. Mondjuk az utóbbi 2 évben én csak neten rendeltem meg és mondtam le szolgáltatásokat (internet, mobiltelefon)”
 • 5. öröksoproni 2010. december 17. 16:10
  „4-hez: Például a kgfb felmondása, Invitel szerződés felmondása, hogy csak az utóbbi hét "termését" mondjam.”
 • 4. Lobbo71 2010. december 17. 13:36
  „Milyen ügy az, amit csak postán lehet elintézni? Tényleg érdekelne, mert én kb 2 éve nem jártam postahivatalban. (Annak ellenére, hogy semmi bajom a postával, eddig még minden cucc ideért, amit postán küldtek)”
 • 3. annobon 2010. december 17. 12:01
  „2-höz: bizony ez így van! "egy levél akár 250 FT-ba is kerül´" - irtad. Most adtam fel egy levelet (igaz a közepes méretű szabvány borítékban), sima ajánlottként (nem elsőbbségi, nem tértivevényes), csekély 365 Ft-ért!

  (Még jó, hogy idei áron :-)”
 • 2. öröksoproni 2010. december 17. 11:52
  „Az a baj, hogy hiába lehet bizonyos dolgokat e-mail-en keresztül elintézni, még mindig marad egy halom ügy, amit csak postai úton feladott levélben lehet intézni. Ha nem akarom, hogy a drága Posta a remek elosztási rendszere miatt napokat üljön egy levélen, ami Budapestről Budapestre megy (mert nincs időm az ügyfélszolgálaton órákat ülni egy levél leadása miatt), valamint hogy ne vesszen el, akkor kénytelen vagyok biztosítani, ajánlottan, tértivevénnyel, elsőbbségivel feladni, így egy levél akár 250 FT-ba is kerül. Ami szerintem elég nagy pofátlanság.”
 • 1. annobon 2010. december 17. 10:28
  „Érdekes ahogyan én is eljárok a győri nagy postákra (általában a 2. "vasúti" illetve a Kodályon a Tanposta), hát azt tapasztalom, hogy sokszor akkora a tömeg, hogy inkább sorszámot sem húzok, mert nem akarok min. félórát ott eltölteni. Nos, ekkora forgalom mellett, gondolom nem veszteségesek a posták. Legalábbis annyira csak nem, hogy a sima levélnél (80-ról 90-re) 12,5 %-os emelést kelljen végrehajtani!

  A hivatalos inflációról meg itt egy kommüniké: "MNB: az infláció 2011. második negyedévére csökken 3,0 százalékra" Akkor most mi is van???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WikiLeaks-jelentés Gyurcsányról: gázt akart

2007-ben az akkori magyar miniszterelnököt aggasztotta, hogy Azerbajdzsán esetleg nem tud elegendő földgázt biztosítani a tervezett Nabucco vezetékhez. Tovább olvasom