Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Emelkedik a hitelkeret a Széchenyi-kártyán

A Széchenyi-kártya révén a kis- és középvállalatok (kkv) által felvehető hitel kerete 10 millió forintról 25 millió forintra emelkedik – jelentette be Kóka János az Európai kereskedelem napja című nemzetközi fórumon Budapesten.
A Széchenyi-kártya révén a kis- és középvállalatok (kkv) által felvehető hitel kerete 10 millió forintról 25 millió forintra emelkedik – jelentette be Kóka János az Európai kereskedelem napja című nemzetközi fórumon Budapesten. A gazdasági miniszter elmondta: ezekben a hetekben véglegesítik az új hitelkonstrukciót, további tőke- és hitelprogramokat dolgoznak ki, és a szabályozásban is tágabb keretet biztosítanak a kkv-k számára. Hangsúlyozta: a kkv-k aránya Magyarországon nagyon magas, és versenyképességük fenntartásához tőkére van szükségük.

A miniszter megnyitóbeszédében a kereskedelmet a legjelentősebb foglalkoztatási szektornak nevezte, amely félmillió embernek ad munkát Magyarországon. Hozzátette: az iparág 12-13 százalékos GDP-részesedésével a turizmus, valamint az informatikai és távközlési szektor hajtóerejével vetekszik. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ágazat megbecsültsége nem tökéletes. Rámutatott: a kereskedelem fejlődésének kedvező tendenciáit nem szabad összekapcsolni a „gagyi" megjelenésével.

– Irtsuk ki a gagyit a polcainkról – emelte ki, és hozzáfűzte: „mindegy, hogy magyar vagy külföldi cég próbálja ránk sózni a szemetet, ne hagyjuk!"

A gazdasági tárca vezetője ígéretet tett arra, hogy kormányzati oldalról a versenyjog, a fogyasztóvédelem és a gazdaságirányítás eszközeivel fel fognak lépni a vásárlók és a tisztességes kereskedők érdekeinek védelmében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karitász-gyűjtés

Győr. A győri Karitász karácsonyi édesség- és játékgyűjtést hirdet a nehéz sorsú gyermekek részére.… Tovább olvasom