Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Emelik a nyugdíjkorhatárt 2010-től

Az SZDSZ tíz pontban foglalta össze kormányon maradásának feltételeit a vasárnapi koalíciós egyeztetés előtt - írja a Népszabadság. Az egyik pontból kiderül, az MSZP és az SZDSZ már megegyezett a nyugdíjkorhatár fokozatos emeléséről.

Megegyezett egymással az MSZP és az SZDSZ a nyugdíjkorhatár emeléséről - írja a Népszabadág. A kisebbik koalíciós párt tíz pontban foglalta össze kormányban maradásának feltételeit. A kormány 2010-től emelné a korhatárt, de csak óvatosan, évente egy hónappal.

Ezzel egy időben csökkennének a korengedményes nyugdíjazás lehetőségei. Arról is megegyeztek, hogy évi nyolcmillió forintos éves jövedelem felett nem adnának családi pótlékot. A megmaradt pénzt a rászorulókra fordítanák.

Az adócentralizáció mértékéről, az adminisztratív terhek és az adók számának csökkentéséről Veres János pénzügyminiszter és Kóka János gazdasági miniszter állapodott meg. Az SZDSZ menetrendje szerint őszre elkészülne az átfogó reformterv, jövőre pedig az első konkrét lépéseket is megtennék - ezt a menetrendet vasárnap elfogadtatnák az MSZP-vel. Mindkét párt célja, hogy csökkenjen az adóteher.

A Népszabadság szerint az MSZP továbbra sem akarja bevezetni az ingatlanadót, inkább a luxusadó határát vinné le. Az SZDSZ viszont ragaszkodik az ingatlanadóhoz.

Forrás: Index.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tony Blair szerdán nyújtja be lemondását

Tony Blair brit kormányfő tíz évi és két hónapi folyamatos hatalomgyakorlás után szerdán benyújtja… Tovább olvasom