Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Emberséges emberek – példaképeink lehetnek

Felhívásunkra több olvasónk is megtalálta környezetében a „legemberibb embert”. Néhányuk leveléből idézünk most (a többire még visszatérünk). Köszönjük olvasóinknak a szép történeteket, a főszereplőknek pedig a jó példákat.

Humánus magatartásra nevelt a győri tanár

„ Érintett szülők" aláírással érkezett az a levél, amely az Apáczai Csere János tanítóképző főiskola volt tanszékvezetőjét, dr. Gönczöl Lászlót ajánlotta az olvasók figyelmébe. Mint írják: „A tanár úr évtizedek óta önzetlenséggel dolgozik a győri és Győr környéki mozgáskorlátozott, testi és értelmi fogyatékossággal élő fiatalokért. Pedagógusok százait oktatta és nevelte a humánus magatartásra, a beteg emberek támogatására. Élete példájával igazolta, mindezt hogyan lehet a gyakorlatban úgy megvalósítani, hogy a családi élet teljessége, a szakmai elhivatottság és az önzetlen közéleti magatartás harmóniája megvalósuljon."

Jólesett a győri vagyonőr udvariassága

A Dédi mama megnevezést kérte az az idős hölgy, aki egy áruházi vagyonőr emberi magatartását emelte ki. Az illetőről annyit tud, hogy Pulai nevezetű, s a győri „Centrumban" dolgozik. „Azt a kedvességet, udvariasságot, amit ő kimutatott, nem lehet meghatottság nélkül elmondani" – áll a levélben.

Mosonszentmiklósi levél egy majdnem testvértől

A mosonszentmiklósi Kondorné H. Katalin egy ifjút, a nála tizenöt évvel fiatalabb Tomasits Gabriellát ajánlotta Mosonmagyaróvárról. Mint írja, betegsége idején rengeteget kapott tőle. Gabi kitűnőre vizsgázott mint sofőr, mint pótanya, mint pszichiáter, s ami a legfontosabb, mint ember. Jellemző, hogy a hosszadalmas gyógykezelésben részt vett orvosok azt hitték, Gabi Katalin testvére, hisz oly sokszor voltak tanúi ők is segítőkészségének. Pedig az ismeretség egy számítástechnikai iskolából ered csupán.

Egész élete követendő példa a lipótiaknak

A lipóti Rákóczi utcai asszonyok nevében írt levelet Dániel Józsefné. P falujuknak szülöttét javasolta elismerésre, aki arra „nem egyetlen tettel, hanem egész életével, munkájával szolgált rá".

A lébényi ápolónő fáradhatatlan segítőkészsége

Sági Lászlóné ápolónőként végzi munkáját Lébényben már több mint harminc éve. Munkaidején túl is szaladnak hozzá kisebb-nagyobb bajjal, s ő mindig készen áll a segítségre. Az évek múlásával is fáradhatatlanul, derűsen. Sebeket kötöz, tanácsokat ad, vigasztal. Gyorsasága, szakmai tudása, határozott lélekjelenléte több ember életét mentette meg.

Személyisége ragadta magával

B.-né S. Yvette Győrből esküvőjének fotózásakor találkozott először azzal, akit szerinte a legemberibb ember cím illet. „Életvidám, energikus, mosolygós, magával ragadó egyéniségnek ismertem meg az első pillanattól fogva. Tipikusan olyan ember, akinek jó a közelében lenni, mert mellette mindenki elfelejti búját, baját."

„ Ahhoz segített hozzá, hogy talpra álljak"

Nyár elején váratlanul egyedül maradtam két pici gyerekkel és hirtelen „rám szakadt a világvége". Korábbi csivitelő életünk üres és mélységesen csendes lett. Elmaradtak a rokonok, barátok, ismerősök. Sok átsírt éjszakánk volt így együtt" – írja B.-né, aki ebben a helyzetben fordult Persayné Várady Ildikóhoz. P azonnal, erején felül segített. „Felforgatott mindent és mindenkit, hogy gyermekeim arcára mosolyt, nekem pedig elég lelkierőt adjon ahhoz, hogy mielőbb sikerüljön lábra állnom és rendbe hozhassam felbolygatott életünket" – áll a levélben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne fűtsük az utcát!

A rohamosan növekvő energiaárak miatt mindinkább előtérbe kerül az épületek hőszigetelő… Tovább olvasom