Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Emberölés miatt nyomozás indult Zámbó Jimmy ügyében

Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy énekes kilenc és fél éve történt halála ügyében - értesült a Népszabadság.
A Nol.hu pénteki cikke szerint a BRFK a közelmúltban elutasította Zámbó Jimmy 53 éves rajongójának feljelentését, aki saját kilenc évvel ez előtti vallomását hazugságnak minősítette és visszavonta, majd a rendőrségen azt állította: tudja, kinek a keze húzta meg a "király" halántékához szorított pisztoly ravaszát.

A főkapitányság azzal indokolta a döntését, hogy Hulé Éva állításait nem támasztják alá a tragédiát követően elvégzett szakértői vizsgálatok, ráadásul ellentmondásban áll az akkor eljárás megállapításaival és saját korábbi vallomásával is. Hulé Éva panasszal élt a feljelentés elutasítása ellen. A Fővárosi Főügyészség - mint azt Skoda Gabriella szóvivő a lapnak elmondta - helyt adott a panasznak, és emberölés gyanújával nyomozást rendelt el Zámbó Imre halála ügyében ismeretlen tettes ellen.

A főügyészség álláspontja szerint a feljelentő által a nyomozóhatósággal közölt információk felvetik az emberölés gyanúját. Annak eldöntése viszont, hogy ténylegesen történt-e bűncselekmény (és ha igen, azt ki követte el) kétséget kizáróan büntetőeljárás keretében cáfolható vagy mondható ki.

A lap emlékeztetett: Zámbó Imre 2001. január 2-án halt meg, miután engedéllyel tartott pisztolyával halálosan megsebesítette magát. A rendőrség akkor közigazgatási eljárás keretében azt állapította meg, hogy baleset történt.

Jimmy előzőleg egy másik pisztollyal egy hangoskodó kakasra tüzelt. Felesége csendre intette, mondván: túl hangos a pisztoly. Ekkor elővette a másik, nagyobb erejű fegyverét, hogy megmutassa milyen is egy fegyver, "ha tényleg hangos". Jimmy ekkor felesége felé fordította a fegyver csövét, majd amikor az asszony rákiáltott, hogy ne játsszon a fegyverrel, a fejéhez emelte. "Nincs megtöltve, értsd meg, nincs töltve", mondta, majd meghúzta a ravaszt. A fegyver elsült. A vizsgálat azzal a megállapítással zárult, hogy baleset történt: Jimmy nem vette észre a fegyver csövében lévő lőszert, amikor elsütötte a pisztolyt. Lőpornyomot ugyanis kizárólag Jimmy kezén találtak, a felesége és Hulé Éva kezén nem. Hulé Éva azonban azt állítja nem Jimmy sütötte el a fegyvert. (Miután a lakásban akkor csak Jimmy, a felesége és Hulé Éva tartózkodott, egyértelmű, hogy a "király" feleségét vádolta meg gyilkossággal.) Hulé Éva azt mondta, korábban a család egyik barátjának kérésére vallott hamisan.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Epoxigyanta 2010. szeptember 04. 16:21
  „22#
  Ibrox megmondta a frankót! Ez így van!”
 • 26. Agent 2010. szeptember 04. 16:04
  „24, lol, megöngyilkolta egy náci kakas?:):):)”
 • 25. nhajni 2010. szeptember 04. 13:30
  „HAmis tanúzás meg minden........... mert megzavarodott az elmélye (tv-szerint) akkor egy ilyen nőnek a szavára még ad a rendőrség?először neki egy pszhihiátriai kivizsgálás, majd börtön a hamis tanuzásért!
  És akkor még ezek után még hisznek neki?más hamisan tanuzott volna simán előzetes, majd börtön őneki meg majd a "családbarát"elintézi hogy ne legyen semmi!UNDORÍTÓ AZ EGÉSZ”
 • 24. meir 2010. szeptember 04. 13:19
  „-es mivel egy sokak altali kozutalatnak orvendo roma szarmazasu enekesrol volna szo,..........nekem is lenne nemi otletem ki ill.kik keze van a dologban!!”
 • 23. egysoproni_ 2010. szeptember 04. 09:22
  „http://www.pixter.hu/video?id=22054”
 • 22. Ibrox 2010. szeptember 04. 08:47
  „fogyóban a lovetta,kell egy kis felhajtás...”
 • 21. Umig 2010. szeptember 04. 08:35
  „Miért?! Jimmy meghalt?”
 • 20. viperetta335 2010. szeptember 04. 08:12
  „Mért,eddig ki hitte,hogy Jimmy fejbelőtte magát?
  Csak emlékeztetnék mindenkit,hogy akkor már igen rosszban voltak Jimmyvel.Verte a nőt,állandan monoklikkal járt,és két nappal korábban rokonokhoz menekűlt a legkisebb gyerekkel.Tudta ő,amikor a félrészeg Jimmy hűlyéskedett a pisztollyal,hogy most vagy soha...Ezen kívűl előszőr a főkapitányt hívta,egyeztettek,utána jőtt csak a mentő.Szerintem egy lőportesztet meg lehet hamisítani,csak a labor felé vezető úton ki kell cserélni...Egy főkapitánynak erre van hatalma ,ha akarja.Elég,ha csak annyit tesz,hogy ő maga viszi el...Edit tudta,hogy nem fogják rávarrni az űgyet,és most is meg fogja úszni,mert neki van pénze a hullaévának meg nincs...”
 • 19. sumegi007 2010. szeptember 04. 07:57
  „Ha rám célzol, akkor kapjon büntetést az illető aki megölte, de ne csináljanak ekkor patáriát már megint az ügyből... Mindenhonnét ez folyik...”
 • 18. Jägermeister 2010. szeptember 04. 04:41
  „Hat erdekes logikakkal talalkozom itt, az biztos. Evat mindjart börtönbe, köfejtöbe küldenek itt paran. DE!!!! Ha valoban mas huzta meg a ravaszt??? Akkor is veletlenül elkövetett emberölesröl van szo. Akkor aki elkövette ne is kapjon büntetest a tetteert, mert ez´mar 10 eve törtent??”
 • 17. ördike 2010. szeptember 03. 23:42
  „Már nincs aki pénzelje Hulét,azért csinálja ezt.Ha akkor nem mondot igazat,csukják le.De itt a pénz a lényeg nem más!!!!!!!!!!Szerintem egy pénz éhes nő,de nagyon!!!!!!”
 • 16. georgbob 2010. szeptember 03. 23:26
  „A nyomozás során megtalálnak majd egy még kiadatlan albumot...Tuti aranylemez lesz...”
 • 15. Patriot 2010. szeptember 03. 21:05
  „Putri saga folytatódik..”
 • 14. mauz 2010. szeptember 03. 20:18
  „Nem kell hozzá vaslogika, ez a nő vagy most, vagy kilenc évvel ezelőtt hamisan tanúskodott...

  Börtön. Ennyi.

  Sok hülye él meg a bulvármédiából, de azért a nagyon-nagyon hülyéknek ez nem jön össze. Van még remény!”
 • 13. Catherina 2010. szeptember 03. 20:16
  „érdekes, azt a tényt meg mindenki kihagyja még plusz, hogy valószínű alkoholos állapot is fennállt ugye....és mrá csak az áldozat se tudná elmondani emiatt se, ki is húzta meg azt a ravaszt, pláne mondjuk, ha mindketten fogták, egyik ezért, másik azért, végül is oylan közelről senki nem tudhatja, k is is húzta meg azt a ravaszt...????”
 • 12. Goldmund 2010. szeptember 03. 19:56
  „Először biztos, ami biztos, előzetes letartóztatásba kéne helyezni hamis tanúzás miatt ezt a nőt.
  Aztán utána szép lassan, nyugodtan neki lehet állni felgöngyölíteni a szálakat. Utána akármi derül ki, a nőt börtönbüntetésre kell ítélni hamis tanúzás miatt, hiszen VAGY AKKOR, VAGY MOST mindenképp hazudott, tehát a büntetés jár neki!
  Ha netán most mondott igazat, akkor a szomszéd cellába be lehet rakni a gyilkost.”
 • 11. nbb 2010. szeptember 03. 19:32
  „Hívják a "Döglött akták" szereplőit! :D”
 • 10. sumegi007 2010. szeptember 03. 19:26
  „9 éve volt, miért kell mindig feleleveníteni az ilyeneket. Miért nem lehet belenyugodni... Meghalt!!! (Sajnálatos módon) Nem lehet visszahozni. Szánalmasak egyesek... Kitalálnak mindent. Én híreket akarok hallgatni a tv-ben és nem olyant ami már 1000 éve megtörtént és még mindig tárgyalnak, hogy mi is történt...”
 • 9. Icsi235 2010. szeptember 03. 18:49
  „Ez a Hulé Éva annyira egy undorító nő!”
 • 8. Truder 2010. szeptember 03. 18:39
  „Ha ez a lökött tyúk megnevezte a gyilkost, mért ismeretlen a tettes? Egyébként kapásból járna neki minimum 10 év.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment a varjúdombi mesélő

Életének 84. évében elhunyt Bánffy György Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a József Attila Színház művésze. Tovább olvasom