Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Emberölés kísérletéért indult büntetőper egy fiatalkorú ellen

Nyereségvágyból, idős ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletének bűntettével vádolják azt fiatalkorút, akinek a pere csütörtökön kezdődött a Szolnoki Törvényszéken.
A vádirat szerint egy szolnoki lakásotthonban elhelyezett vádlott előbb Mezőtúron lakó nővéréhez szökött, és ott január 2-án elhatározta, hogy szűkös anyagi helyzetének javítására pénzt szerez. Felkeresett egy régiségek adásvételével foglalkozó nyugdíjas pedagógust, akiről úgy gondolta, hogy nagyobb összegű készpénzt tart otthonában. Kitervelte, hogy 200 ezer forintot erőszakkal megszerez tőle, ezért magához vette nővére élettársának tapétavágó kését.

A nyugdíjas férfi petróleumlámpa vásárlása ürügyén beengedte a háza udvarára a vádlottat. A fiatalember az épület előterében felfigyelt egy 90 ezer forint értékű plazmatévére, és úgy döntött, hogy pénz helyett a készüléket választja. Megegyezett az eladóval a petróleumlámpa árában, de amikor a fizetésre került volna a sor, közölte, hogy hamarosan visszajön, mert a bűncselekmény elkövetéséhez erőt akart gyűjteni. A sértett ismét beengedte, majd az udvarról nyíló műhelyhez kísérte a vádlottat.

A műhelyajtóban a vádlott elővette a tapétavágó kést, és megvágta a tulajdonos nyakát. A vádlott, látva a vérző embert, tettén megrémülve, a tévékészülék, illetve pénz nélkül kifutott az utcára, kerékpárra ült, elmenekült, a kést később elrejtette.

A sértett bement a házba, szólt a feleségének, hogy hívja a mentőket és a rendőrséget. A mentők kórházba vitték, és mint később kiderült, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvénytelen az Operett- és a Vígszínház igazgatói pályázata is

A Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot is eredménytelennek minősítette… Tovább olvasom