Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Emberölés aljas indokból: előzetesben a Bándy Kata meggyilkosával vádolt férfi

Aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt előzetesbe került a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított férfi.
Aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a meggyilkolt pécsi pszichológus megölésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság – jelentette be a bíróság elnöke szerdán.

Hétfőn helyezik örök nyugalomra Bándy Katát

"Magyarország belügyminisztere Bándy Katát, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pszichológusát a Közszolgálat Halottjának nyilvánította. Temetésére 2012. július 23-án délután 3 órakor kerül sor Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben ( Alkony utca 1.sz ).

A rendőrség együttérzéssel osztozik a család mély fájdalmában.

A család kifejezett kérése, hogy a média képviselői mellőzzék részvételüket a szertartáson, szíveskedjenek tiszteletben tartani a hozzátartozók kegyeleti jogait" - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Hajdu István az indokokról újságíróknak a tárgyalást követően azt mondta, a bíróság megítélése szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye.

A bíróság az előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el, azt valamennyi fellebbezésre jogosult tudomásul vette, a döntés jogerős – tette hozzá az elnök. Hajdu István elmondta még: az előzetes letartóztatás időtartamát többször is meghosszabbíthatják, hatvan vagy akár kilencven nappal.
Arra az újságírói kérdésre, hogy a rendőrség kérte-e, hogy a gyanúsított továbbra is a rendőrségi fogdában maradjon, vagy a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, Hajdu István nem válaszolt.

A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését követően Sólymos Sára, a férfi kirendelt védője közölte: védence a tárgyaláson azt mondta, mindenben fenntartja a rendőrségen tett vallomását, s nagyon megbánta a tettét, lelkileg összetört állapotban van.

Rendőrök biztosították a Pécsi Törvényszék épületét Bándy Kata gyilkosának tárgyalásán. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc (galéria)

Az előzetes letartóztatásba helyezésről a Pécsi Törvényszék épületében döntöttek. A gyanúsított helyszínre való szállítása előtt órákkal, a bírósági döntés közben és azt követően is nagy erőkkel biztosította a rendőrség az épületet; mintegy harminc egyenruhás állt sorfalat az ingatlan körül, s szalaggal vették körbe azt.

Hajdu István a különösen nagy rendőri készültséggel kapcsolatban feltett újságírói kérdésre azt mondta: "biztonsági okokból került minderre sor; voltak ugyanis előrejelzések, hogy probléma lehet". Az MTI azon kérdésére, hogy pontosan milyen problémákat jeleztek előre, Hajdu István kitérő választ adott, mint mondta, ezt nem részletezné. Korábban több hírportálon megjelent, miszerint közösségi oldalakon szélsőséges csoportok szervezkednek, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének színhelyén demonstráljanak. 

Rendőrök biztosították a Pécsi Törvényszék épületét Bándy Kata gyilkosának tárgyalásán. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc (galéria)

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.

Ebben a pécsi házban lakott Bándy Kata gyilkosa, P. László

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. gjozsi88 2012. július 21. 13:31
  „rigó!
  "CM oldalát is moderálják, amin viszont nem röhög, hanem erősen meglepődik, aki oda téved! Ez nem személyeskedés, hanem komoly valós érv!"

  Ebben hol az érv????

  arra már rá sem merek kérdezni, mit jelent az általános lózung, hogy "becsületes politika", mert ez önmagában megfoghatatlan!
  Főként azért, mert a társadalom általános tájékozottsága komoly kivánnivalókat hagy maga után......azaz a legtöbbnek fogalma nincs alapvető müködési mechanizmusokkal! Ki van szolgáltatva illúzióinakA világ nagyon is materialista és racionális......csak ismerni kell mechanizmusait!”
 • 30. Rigó 2012. július 20. 23:50
  „29. gjozsi88

  CM oldalát is moderálják, amin viszont nem röhög, hanem erősen meglepődik, aki oda téved! Ez nem személyeskedés, hanem komoly valós érv! Csoda, hogy az emberek elfordulnak a politikától, a választásoktól, nincs becsületes politika, igen nagy baj van!”
 • 29. gjozsi88 2012. július 19. 17:57
  „Rigó
  Bérfirkász akkor leszek, ha idézek......az nem baj, ha a körülöttem lévő világ realitásait ,összefüggéseit hivatkozom érvekkel!
  Persze, hogy ez hiteltelen legyen, ahhoz tőletek ellenérvekre lenne szükség!
  Ennek hiányában marad a személyeskedés!
  Próbáljatok érveket gyüjteni.......ha lehet ne olyan nevetségeset, hogy a költségvetés bevételi oldali kifizetéseit többlet bevételként tapsoljátok....mert ezen röhögni kell!”
 • 28. gjozsi88 2012. július 19. 17:54
  „kukac40
  bojtár

  Gondoltam, hogy megértetted......ettől fogytál el!

  hunter 111

  Jobb lett volna, ha nem csupán a reakcióként használt zárójeles hozzászólásomat értelmezed, hanem a teljes vita szövegét!
  Ugyanis elmondtam, hogy a közalkalmazott társadalmi "hasznossági" megítélését, amit kukac az adófizetés oldaláról közelitett meg, erről az oldalról nem lehet megközelíteni, a zárójelben tett szempont miatt, hanem az ő hasznossága a tevékenységében keresndő!
  Persze a szövegértés nem az erősséged!”
 • 27. Losba 2012. július 19. 16:16
  „21.bojtár

  ..már ne haragudj meg, de a te kommentjeid egyértelmű jobbik propaganda..gondolom jó pénzt kapsz tőlük.., nekem mindegy..de akkor miért támadod azt aki másnak bérfirkál ? ..na ez tipikus jobbik ,mindenki ellenség aki nem ny..ja a mi se..ünket..ja !.. a soproni "drogos" cikknél , ahol véded a drogosokat "elhajlást érzek az erőbe"...
  24.Rigo
  teljesen egyetértek veled, fidesz, jobbik,mszp,lmp = 0, nem szavaznék egy olyan pártra sem amely most a parlamentbe üldögél...bocs, azaz focit néz, kiabál, alszik,zsidózik, anti zsidózik.stb..stb.. ..meg megszavazza a nagy fizetést...”
 • 26. dundi08 2012. július 19. 12:19
  „25. JOKKA23
  Hiszen rend van az országban nem? Mintha úgy emlékeznék hogy szeretett kormányunk azt ígérte anno, hogy a hatalomra lépését követő 2 héten belül rendbe teszi a közbiztonságot. Vagy rosszul emlékszem, vagy nem telt még el a két hét a kormányváltás óta vagy pedig egyértelműen rend van, hisz ezt ígérték ratyi atyáink. Vagy nem??”
 • 25. JOKKA23 2012. július 19. 04:42
  „Nyugodj békében Kata!Rendet kell rakni az országban!!Még hány ember kell meghaljon értelmetlenül?”
 • 24. Rigó 2012. július 18. 23:56
  „22.dundi08, 21.bojtár, 20.Kukac40
  gjozsi88 fizetett bérfirkász, továbbá fizetett CM aktivista, de van rosszabb is, egy húron pendül a Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP, CM.”
 • 23. hunter111 2012. július 18. 23:38
  „gjozsi88.A zárójeles hozzászólásoddal bebizonyítottad hogy mekkora radix vagy.Hülyegyerek.”
 • 22. dundi08 2012. július 18. 22:22
  „20.Kukac40
  21.bojtár
  Már korábban én is megemlítettem hogy az általatok említett hozzászóló vagy cigány vagy valamiért nagyon a cigányok mellett van. Ezen már nem kell meglepődni. Bár a bérfirkászon sem...”
 • 21. bojtár 2012. július 18. 21:18
  „20.Kukac40 2012.07.18. 20:51
  hagyd,fizetett bérfirkász”
 • 20. Kukac40 2012. július 18. 20:51
  „18.gjozsi88 Kezeltesd magad. Fizetésed utalad át a romák áldozatainak javára. Ne eröltesd a gondolkodást, nem megy ez neked.”
 • 19. gjozsi88 2012. július 18. 20:08
  „15. Andriola

  Te mennyiért vállalnád a börtön élet kényelmét....akkor még a kényszerről nem is beszélek!
  Én a "luxus" körülmények között sem!”
 • 18. gjozsi88 2012. július 18. 20:07
  „kukac40
  "Csatári a deportálásukban vett részt, háborúban. Ne keverd össze."

  Nem keverem össze....a deportálásban nem bálba vitték őket, koncentrációs táborba!

  " Milyen cselekmények következményei után kezdődtek a roma gyilkosságok? Ok okozati összefügés."

  Csak, hogy jogállamban okozatként egyedül bírósági ítélet következmény lehet, különben soha nincs vége!
  Ugyanis a TE LOGIKÁD alapján ok -okozatként a roma gyilkosságok után a roma "okozati "gyilkosságként is elkövethette ezt a rémséget!
  Szóval van itt probléma a logikáddal!

  " A gyilkosság, gyilkosság tök mindegy melyik népcsoporthoz tartozik, aki elkövette az nem méltó az életre. "
  Ki az aki MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓAN MINDEN EGYES esetben fel meri vállalni a tévedhetetlen szerepét és hoz halálos ítéletet!

  " Ha közalkalmazott akkor nem fizet adót? "
  Gyakorlatilag nem!
  Ő gyakorlatilag nettó bért kap csupán, mert a bruttó bérköltségét nem termeli meg! Ugyanis a bére a gazdasági termelésből elvont közteher mértékből az államnak befizetett újraosztásból részesedik!
  Azaz az adózó oldaláról történő megközelítésed téves! Az áldozat tevékenységét a rábizott feladat szempontjából lehet a társadalmi hasznosság szempontjából megközelíteni!”
 • 17. lolita 2012. július 18. 19:36
  „14-nek köszönöm;”
 • 16. Kukac40 2012. július 18. 19:15
  „13.gjozsi88 Csatári a deportálásukban vett részt, háborúban. Ne keverd össze. Azon kívül ha nem teljesen világos, nekem mindegy, hogy cigány vagy sem. A tette az ami felháborít. Milyen cselekmények következményei után kezdődtek a roma gyilkosságok? Ok okozati összefügés. Azzal sem értettem egyet természetesen. A gyilkosság, gyilkosság tök mindegy melyik népcsoporthoz tartozik, aki elkövette az nem méltó az életre. Ha közalkalmazott akkor nem fizet adót? Elvégezte a rá bízott feladatot, a védenceddel ellentétben. Ha ennyire szereted ezt a szemetet tarsd el, fogadd örökbe.”
 • 15. Andriola 2012. július 18. 18:50
  „Nagyon sajnálom, hogy egy fiatal, értelmes és helyes lány élete véget ért, ráadásul így.
  Még annyit fűznék hozzá az esethez, hogy én már réges-régen bevezettem volna azt a büntetés-végrehajtásban, hogy aki dutyiba kerül, az ott vagy egy bányában dolgozzon meg azért a pénzért, amit az adófizetők forintjaiból ezekre költenek. Ha nem dolgozik; nincs kaja, nincs ruha, nincs telefonálás a rokonoknak, nincs lehetőség, hogy cigit és más "luxuscikket" vegyen a börtön boltjában vagy akárhol stb. stb.”
 • 14. gjozsi88 2012. július 18. 18:44
  „lolita
  5

  "Most allitolagos gyilkosa,vagy az is???Amit itt összevissza irkalnak kesz röhely."

  Az lesz, ha a jogerős bírósági végzés ezt kimondja, addig az ártatlanság vélelme elvén csak alaposan gyanusítható!
  Nincs össze-vissza írva, csak nem érted a jogállamiság mechanizmusait!”
 • 13. gjozsi88 2012. július 18. 18:42
  „kukac!
  Miközben a Csatáryt, aki több száz ember halálában segédkezett védelmedbe veszed.......ezt az embert feleslegesnek tartod!
  Képzeld el, hogy kulcson, Móron, a romák elleni gyilkosságoknál is az áldozatoknak folyt az élete.....ott nem tiltakoztál!
  Azért furcsa ideológiai csapongásod van!

  zárójelben:
  "Elvett az országtól egy képzett szakembert, aki adódfizetett,"
  TEKINTETTEL ARRA, HOGY KÖZALKALMAZOTT VOLT, a jövedelmét, igy az adó alapját is az államtól kapta!
  zárójel bezárva”
 • 12. Kukac40 2012. július 18. 17:55
  „Az ilyen emberek, akár milyen színű is, teljesen feleslegesek. Életében nem dolgozott, de drogra, piára mindig van pénzük.Szegény lánynak most kezdődött az élete, és már vége is. Elvett az országtól egy képzett szakembert, aki adódfizetett, és további dolgos adófizetőket nevehetett volna fel. Miért kell életben tartani az ilyen férgeket. Egyetlen állat sem tesz ilyet. Meg van a DNS-e, beismerte, bebizonyították, mehet a darálóba. Nem ám még őrizni, meg pénzt költeni rá. Aki el akarja tartani az fizesse be a költségeit, mondjon bármit az Eu.”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Klubrádió pályázata érvényes a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint

Hatályon kívül helyezték az NMHH Médiatanácsának végzését, amellyel a testület érvénytelenítette a rádió pályázatát a budapesti 95,3 MHz frekvenciára. Tovább olvasom