Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Elvitte a víz

Roddy előkelő társasági egér, aki a házi kedvencek édes életét éli egy kensingtoni luxuslakásban. Egy napon egy Sid nevű csatornapatkányt köp ki a lefolyó, és a jövevény úgy dönt, megütötte a főnyereményt. Roddy úgy akar megszabadulni a kártevőtől, hogy a jacuzziba csábítja. Sid tudatlan tuskó, de nem bolond, így végül Roddy lesz az, akit elvisz a víz Patkopolisz nyüzsgő csatornavilágába.
rendező: Henry Anderson, David Bowers, Sam Fell

forgatókönyvíró: Dick Clement, Ian La Frenais
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Brad Blackbourn, Frank Passingham
executive producer: Peter Lord
vágó: John Venzon

szereplő(k):
Hugh Jackman (Roddy hangja)
Kate Winslet (Rita hangja)
Ian McKellen (Varangy hangja)
Andy Serkis (Tüske hangja)
Bill Nighy (Albínó hangja)
Shane Richie (Sid hangja)
Jean Reno (Le Béka hangja)

A film sztorija

Roddy tagadhatatlanul előkelő társasági egér, aki a házi kedvencek édes életét éli egy kensingtoni luxuslakásban. Amikor egy Sid nevű csatornapatkányt köp ki a lefolyó, és a jövevény úgy dönt, megütötte a főnyereményt, Roddy úgy akar megszabadulni a kártevőtől, hogy a "jacuzziba" csábítja. Noha Sid egy tudatlan tuskó, de nem bolond, így végül Roddy lesz az, akit elvisz a víz Patkopolisz nyüzsgő csatornavilágába.

Itt hősünk találkozik Ritával, a kalandor csatornatisztítóval, aki hűséges hajóján, a Jammy Dodgeren járja a szennyvizeket. Roddy azonnal le - vagy pontosabban fel - akar lépni; Rita fizetséget vár a segítségért; és ha ennyi baj nem volna elég, ott van még a gonosz Varangy, aki egyformán megvet mindenféle rágcsálót, nem tesz különbséget egerek és patkányok között: mindet jégre akarja tenni... szó szerint. A Varangy két bérpatkányára, Tüskére és Albínóra bízza a dolgot. Amikor ők kudarcot vallanak, a Varangynak nincs más választása, mint hogy elhívja Franciaországból az unokatestvérét, a rettegett zsoldost, Le Békát. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - TóCSa

"Az alkotók mesterségbeli tudása nem csak abban nyilvánul meg, hogy képesek egy épkézláb és érdekes történetet szórakoztatóan előadni, de filmjük a gyerek közönség mellett a felnőtteket is mesteri fokon ragadja magával. Szinte percenként kapunk valamilyen eszes utalást, háttérpoént, vagy váratlan fordulatot, a rajzfilmekben általában túláradó érzelmi szálat pedig sikerül kordában tartaniuk, így Roddy kalandja egy cseppet sem válik érzelgőssé, pláne, hogy az akciójelenetek az Indiana
Jones-mozik szellemességét és hangulatát idézik."
A teljes cikk

mozinet.hu - Balázs Áron

"Walt Disney anno efféle ötletekért komoly pénzjutalmakat osztogatott. Manapság oda az ártatlanság, néha a szülőkre is muszáj kikacsintani, ezért az alkotók megengedtek maguknak egy-egy könnyen felismerhető filmes utalást és ütősebb viccel megspékelt képi brutalitást. Az Indiana Jones és Jack Colton tradíciója nyomdokaiban járó akcióorgia a szó legszorosabb értelmében véve kivívja, akarom mondani, kirágja magának az előkelő pozíciót a hasonszőrű, mégis gyorsan felejthető alkotások között."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Higuain: real

labdarúgás

Madridi információ szerint a Real Madrid 13 millió euróért leigazolta… Tovább olvasom