Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Elvesztette a fogadást, de feleséget nyert

Egy nyolc éve őrzött húszforintos jelzi szerelmük kezdetét, amit azóta
számos kedves élmény fűzött szorosabbra.

Hoffmann-né Drobina Márta 16, férje, Hoffmann Sándor 19 éves volt, amikor egymás mellé sodorta őket az élet. Megismerkedésük történetéről és nemrégiben tartott esküvőjükről maguk írtak a Kisalföldnek.

„1998. április 25-e volt megismerkedésünk napja. Egy győri diszkóban találkoztunk, nem is akármilyen körülmények között. A barátnőm és a párom fogadtak egy húszforintosban – ami a mai napig megvan –, hogy Sanyi össze fog ismerkedni aznap este egy lánnyal. Pedig mindketten úgy mentünk a buliba, hogy nem akarunk ismerkedni, sőt, én aznap este mást vártam. A sors mégis úgy hozta, hogy Sanyi elveszítette a fogadást, mert kézen fogva kísért haza engem" – idézte fel a kezdeteket a boldog fiatalasszony.

Romantikus hosszú hétvége

„Az első randink két nappal később volt és én még aznap bemutattam Sanyit a családomnak. Már azon a nyáron együtt nyaraltunk a Balatonon, ahogy azóta minden évben. Tulajdonképpen nagyon sok szép emlék és élmény fűz össze minket, nehéz lenne kiragadni egyet. Nyolc éve vagyunk egy pár, egy éve jegyespár. A lánykérés tavaly Bükfürdőn, egy romantikus, kettesben töltött hosszú hétvége alkalmával történt.
A nyolc együtt töltött év már önmagában arról árulkodik, hogy jól megértjük egymást, vágyunk egymás társaságára, közelségére. Sanyi megértő, csendesebb, türelmes típus és ezzel éppen kiegészít engem. Én a Bika csillagjegynek abszolút megfelelve temperamentumos, akaratos, türelmetlen és a megszokásaimhoz hűen ragaszkodó vagyok. Kihozza belőlem a jó oldalamat, segít az élet sok területén és ezért nagyon hálás vagyok neki. Cserébe igyekszem minden téren a kedvében járni, kiszolgálni őt, elrendezni az apró-cseprő dolgait, amikre ő nem fordít figyelmet."

Különleges rendszámtáblával

Az esküvőt június 24-én tartották, de az előkészületeit már tavaly ősszel elkezdték. Így végig stressz- és izgalommentesen ment minden foglalás, feladat. Aznap Márti már hajnali négy óra után felébredt, és reggel egy kicsit ideges is volt, de aztán ahogy sűrűsödtek a teendők, ez teljesen elmúlt. Anyukájával együtt csinálta meg a frizuráját, ami szerencsére élesben is szépen sikerült, pedig egyikük sem fodrász. A menyasszonyi csokrába – amit úgy rendeltek – teljesen beleszeretett, de az autócsokrot szintén házilag készítették és a templomot is maguk díszítették virágokkal. Közben beállított két barát egy ajándék menyasszonyi autóval, amire meglepetésképpen esküvői rendszámtábla került, „Márti Sanyi" felirattal, középen egy piros szívvel.

Tortavágás, menyasszonytánc

„A nagy napra választott ruhát fantasztikus érzés volt viselni, a párom arcát pedig – amikor először meglátott benne – nem fogom elfelejteni soha" – fogalmazott a menyasszony, aki korábban attól félt, hogy a szertartáson annyira meghatódik, hogy megszólalni se tud. De nem így lett, arra az érzésre is jól emlékszik, amikor a gyűrűhúzás után a hegedűs az Ave Mariát játszotta. Az étteremben aztán minden volt, ami egy jó lagziban szokott: asztali áldás, egy tálból evés, tortavágás, menyasszonytánc, pénzsöprés. Hajnali fél ötkor mentek el az utolsó vendégek.

„Nagyon szép emlékként él bennünk az a nap, bízunk benne, hogy hosszú távon is sikerül fenntartanunk ezt a megértő, békés, harmonikus családi állapotot és megőrizni a szeretetet egymás között. Reméljük, ez a szerelem végigkíséri életünket még sok-sok éven keresztül és egymás mellett tart bennünket szorosan, s megajándékoz minket majd gyerekekkel" – írták Hoffmannék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a téren a busz

Győr. Mától újra a Korányi Frigyes téren közlekednek a 2-es és a 23-as helyi autóbuszjáratok. Tovább olvasom