Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Élve temették el Szita Bencét

Megkínozták majd élve temették el Szita Bencét gyilkosai -erősítette meg a család egyik tagja a Kaposvári Újságnak az orvosi körökből származó információt.

A Kaposvári Újság cikkében közölte, az élve eltemetésre az orvosok a máj állapotából következtettek a boncolást követően.

A családtag megerősítette, Bencét valóban olyan brutálisan megkínozták a gyilkosai, mielőtt élve eltemették, hogy annak részleteit, mint sajtótájékoztatóján a somogyi főkapitány mondta, s ezzel egyet kell értenünk, kegyeleti okokból, mert annyira borzalmasak, nem szabad nyilvánosságra hozni.

A rendőrségen nem kívánták sem cáfolni, sem megerősíteni, amit megtudtunk. A Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya annyit közölt munkatársunkkal, hogy "Piros Attila rendőrkapitány utasítására, külön kérésére semmiféle információt a nyomozás végéig nem ad. Akkor pedig majd közleményben tájékoztatják a sajtó útján a közvéleményt" - írta a portál.

Korábban

A 41 éves férfit a Sántos melletti erdőbe vitték, ahol múlt szombaton megtalálták a 11 éves fiú holttestét. Az aznapi rendőrségi sajtótájékoztatón azt közölték, hogy október 29-én a gyilkosság három gyanúsítottja ölte meg Szita Bencét: a fiú nevelőapjának volt élettársa, P. Erika és két hajléktalan, az 57 éves B. József és a 41 éves K. József.

Tóth Balázs kirendelt ügyvéd a csütörtöki, többórás helyszíni kihallgatás után az MTI-nek elmondta: védence részletesen beszélt a történtekről, vallomásában továbbra is azt állítva, hogy fenyegetés és kényszerítés hatására vett részt a bűncselekmény elkövetésében. K. József azt mondta, B. József egy késsel kényszerítette arra, hogy megássa a fiú sírját. Arról, hogy a két másik gyanúsítottnak milyen szerepe volt a gyerek halálában, K. József nem nyilatkozott, ugyanis állítása szerint ő nem volt jelen, a gyilkosságot nem látta - közölte az ügyvéd.

Hozzátette: a védence - egyes sajtóinformációkkal ellentétben - nem mondott olyat, hogy P. Erika pénzt ígért volna a gyilkosságért.

Tóth Balázs közölte: ha a hatóságok előtt megáll védencének azon állítása, hogy fenyegetés és kényszer alatt vett részt bűnsegédként a gyilkosságban, akkor ez a büntethetőséget is kizárja. Tulajdonképpen a védekezésének "ez az alfája és az ómegája" - jegyezte meg az ügyvéd. Arról, hogy azon a helyszínen is kihallgatják-e majd védencét, ahol másodjára temették el a fiú holttestét, nem tudott nyilatkozni. Azt mondta, ez a nyomozóhatóságtól függ.

Mécsesek Szita Bence megölésének helyszínén. Fotó: MTI (galéria)

Berlik Zoltán, P. Erika kirendelt ügyvédje csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a héten már nem hallgatják ki a védencét, az elmeorvosi szakértői vizsgálatra azonban elképzelhető, hogy sor kerül, ám ennek nem várható gyors eredménye.

A néhány héttel ezelőtt fegyházból szabadult B. József kirendelt ügyvédje, Picz Péter az MTI-vel csütörtökön annyit közölt: a védence tett már vallomást, de arról, hogy mit mondott, nem nyilatkozik.

Az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság gyanúsítottjait a Kaposvári Törvényszék vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika előbb tagadta, hogy bármi köze lett volna a gyilkossághoz, majd kedden a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Arról azonban az ügyvédje nem kívánt nyilatkozni, hogy az esetleges felbujtói szerepét ismerte be, vagy azt, hogy ő követte el a gyilkosságot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön köszönetét fejezte ki mindazoknak - magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, vadásztársaságoknak, polgárőrségnek -, akik Szita Bence eltűnését követően részt vettek a fiú keresésében.

Olvasóink írták

 • 14. Tündenéne 2012. november 10. 14:56
  „11. drKotász 2012.11.10. 10:04

  Azért a Blikk "hiteles" információinak se kéne feltétlenül mindig helyt adni.”
 • 13. Tündenéne 2012. november 10. 14:54
  „1. VJack 2012.11.08. 23:45

  Egyetértek.”
 • 12. Jandex 2012. november 10. 10:57
  „Összezárni őket egy jóllakott krokodillal, majd megéhezik.”
 • 11. drKotász 2012. november 10. 10:04
  „2. frissítés: A gyilkos szektás <moderálva> korábban "rontást" kérhetett a kisfiúra - 24 késszúrással végezték ki a gyereket
  A Kapospont információi szerint korábban Polcz Erika egy jósnőnél is járt, ahol állítólag fekete mágiát kért volna a gyerekre, de a jósnő ezt nem vállalta.
  A portál megtalálta azt a jósnőt, akinél tavaly nyáron a gyilkos szektás Polcz Erika járt. Névtelenséget kérve elmondta: valóban eljött hozzá a nő, de - állítása szerint - tőle nem kért rontást. Főként a párkapcsolatának alakulásáról érdeklődött, és arról, hogy miért szerette jobban párja a kisfiút, mint őt.
  A 11 éves kisfiút 24 késszúrás érte, a fejét egy ásóval ütötték, rendkívüli brutalitással végeztek vele - tudta meg a brutális részleteket a Kapospont.
  3. frissítés: Kórházban babusgatják az egyik élőlényt - a gyilkost a mi adóforintjainkból ápolják
  A Blikk információi szerint sürgősségi osztályra szállították Szita Bence egyik gyilkosát, Kertész Józsefet. A gyilkosra a Kaposi Mór Oktató Kórházban kommandósok vigyáznak. Úgy tudni, Kertész József besárgult.
  A gyerekgyilkosságról már délelőtt döbbenetes részletek kerültek ki. A boncoláskor a máj állapotából következtettek arra az orvosok, hogy a 11 éves felsőmocsoládi kisfiút élve temették el.
  A bulvárlap úgy tudja, mielőtt megölték, még brutálisan meg is kínozták a kisfiút, a testén talált sérülésekből ezt állapították meg a szakértők.
  4. frissítés: Már meg is fenyegették rabtársai a Kertész József nevű nyomorultat
  A Híradó úgy tudja: rabtársai már megfenyegették a Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított egyik férfit, Kertész Józsefet a kaposvári börtönben, ügyvédje szerint ezért különösen vigyáznak rá az őrök.
  "Külsérelmi nyomokat nem láttam rajta, arról nem számolt be, hogy bántalmazták volna. A büntetés-végrehajtás dolgozói kérdésemre azt válaszolták, hogy különösen vigyáznak rá, hogy bántalmazás ne érje" - mondta Tóth Balázs ügyvéd.

  További részletek: http://kuruc.info/r/2/103780/#ixzz2BoCtgjco”
 • 10. öröksoproni 2012. november 10. 08:59
  „A somogyi főkapitány nem részletezte a gyilkosságot, nagyon helyesen, de a bulvármédia az más! Turkál a sz..ban könyékig, csak hogy eladható legyen a szennylapja! Tisztelet, kegyelet, emberség? Felejtsük el! Csak a gyűlöletkeltés, az indulatok felszítása megy. Ezért van bíróságunk, jog, igazságszolgáltatás. Különben anarchia lenne, lincselés, bosszú. Ez kell?”
 • 9. anics10 2012. november 10. 07:27
  „Rangabuga! Teljesen egyetértek veled!!!!”
 • 8. Jandex 2012. november 10. 06:14
  „3. ATXadmin 2012.11.09. 06:54
  Amíg ezzel foglalkoznak az olvasók addig nem kérdeznek lézerjani áldozatáról!”
 • 7. tinta66 2012. november 09. 19:29
  „A cellájukba be kellene dobni egy kötelen aztán a vasajtót behegeszteni.”
 • 6. kerteszb 2012. november 09. 18:24
  „Az elkövetőket is élve kéne eltemetni!”
 • 5. rangabuga 2012. november 09. 15:24
  „Halálsor 10-15 évig.Addig a rabtársak kénye-kedve szerinti bánásmód.Majd olyan kegyetlen halál amit okoztak.”
 • 4. Hyppolit 2012. november 09. 09:03
  „Ki ez az ügyvéd, aki egy országot hülyének néz? Állítólag magára hagyták, hogy ásson, simán leléphetett volna, és irány a Rendőrség. A súlyos tett előtt heteken át beszélték meg a tervezett gyilkosság részleteit, erre is késsel fenyegették minden alkalommal? Az én megfogalmazásom szerint egy ügyvéd "ügyet" védjen, és - a nyilvánosság számára ismertetett információknak megfelelően- ne a fantázia világában keressen kiskaput...”
 • 3. ATXadmin 2012. november 09. 06:54
  „szerintem meg lelehetne szállni erről a témáról megvan ki volt mivolt börtön ,temetés és ennyi.......mit kell itt ragozni így is épp elégsz@r folyik a médiából..........”
 • 2. Tündenéne 2012. november 08. 23:55
  „És ha kényszerítenek, hogy megássak egy ilyet, majd elengednek, miért nem a rendőrségre vezet az első utam????? Nehogy már kizárjuk a büntethetőséget!”
 • 1. VJack 2012. november 08. 23:45
  „Kényszer alatt vett részt? És másnap szólt a rendőrségen? Hagyjuk már... Mindhárom kiírta magát az emberek közösségéből, semmi ok nincs arra, hogy tovább létezzenek. Ilyen dolgot ép ésszel elképzelni nem lehet, képtelen vagyok felfogni napok óta. Lelkiismeret-furdalás nélkül tenném mindhárom nyakába a kötelet. És nem érdekel a humánus szépelgés és a bölcsész filozofálás, meg az ál-moralizálás egy ilyen ügyben. Nem lehet halálbüntetés... De igen, lehet és kellene is, hogy legyen. Sőt, az egyetlen emberi és humánus reakció erre a halálbüntetés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy lakatosműhely Hevesen, a tulajdonos megsérült

Kigyulladt egy 40 négyzetméteres lakatosműhely Hevesen, a tulajdonos könnyebb égési sérüléseket… Tovább olvasom