Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Elvarázsolt kastély (The Haunted Mansion)

Egykor New Orleans legeglánsabb polgárai éltek itt. Ma egy XIX. századi menyasszony és átkozott vőlegénye lakja. Ki lehet az a félelmet nem ismerő férfiú, aki itt próbál eltölteni egy éjszakát? Csak egy ingatlanügynök. Jim Evers sem jószántából marad itt: családja és ő egy véletlen balesetnek köszönhetően kerül az átkozott fedél alá.
rendező: Rob Minkoff

forgatókönyvíró: David Berenbaum
operatőr: Remi Adefarasin
díszlettervező: Beat Frutiger, Tomas Voth
jelmeztervező: Mona May
zene: Mark Mancina
producer: Don Hahn
látványtervező: John Myhre
vágó: Priscilla Nedd-Friendly

szereplő(k):
Eddie Murphy (Jim Evers)
Jennifer Tilly (Madame Leota)
Marc John Jefferies
Don Knotts
Nathaniel Parker
Wallace Shawn
Terence Stamp
Marsha Thomason

A film sztorija

A ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának otthont adó fenséges palota volt. Mára azonban ijesztő, düledező, egy XIX. századi szerelmes úriember és 999 szellem lakhelyéül szolgáló házzá változott, amelyben fergeteges és hajmeresztő csata folyik a "háziúr" szerepéért.

Jim Evers ingatlanügynök (EDDIE MURPHY) és felesége-üzlettársa, Sara egy este telefonhívást kap a várkastély tulajdonosától, Edward Graceytől, aki birtoka eladását szeretné a házaspárra bízni. Életük nagy lehetőségét látva az üzletben Jim, Sara felkerekednek két gyermekükkel, hogy megnézzék maguknak a kastélyt, amely egy lápvidék eldugott részén áll. Egy rejtélyes eredetű trópusi vihar következtében az Evers család az ódon kastély foglya lesz. Nemcsak a különc Gracey és titokzatos inasa, Ramsley, de egy sor egyéb látható és láthatatlan lakó veszi őket körül. Jim kezdetben csak legyint Gracey szellemhistóriái hallatán, ám amikor rábukkan a kastély titkára és felfedezi, hogy a szellemjárta ház múltjához a feleségének is köze van, kezdi komolyan venni az ügyet... www.port.hu
Kritikák

mozinet.hu - SzB

"A történet kiagyalói A Karib-tenger kalózaihoz hasonlóan egy 1969 óta
töretlen népszerűségnek örvendő disneylandi kalandtúrát vettek alapul. Ám a mindig megbízható iparosként dolgozó Gore Verbinskivel ellentétben a valamirevaló játékfilmes tapasztalatokkal nem büszkélkedő Rob Minkoffnak (Stuart Little, kisegér 1-2.) egyáltalán nem sikerül szórakoztatnia: hiába a sok látványos díszlet, ha az ódon kastély nélkülözi a baljós atmoszférát. A rendező jobb híján töményen zúdítja a nyakunkba a szokásos zsánerelemeket, de sajnos a végtermékben A ház hideg szívéhez hasonló klasszikusok iránti tiszteletadás nyomát se leljük.

Egyéb izgalmak híján a film egyetlen félelmetes motívumának a teljesen kiégett Eddie Murphy förtelmes alakítása tekinthető: az évről-évre mélyebbre süllyedő sztár kellőképp látványosan demonstrálja, mennyire nem érzi otthonosan magát a CGI-szellemek, pókok és feléledő csontvázak világában."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészítő napok

A győri Széchenyi István Egyetem első éves hallgatóinak felkészítő napjait az egyetemi és főiskolai… Tovább olvasom