Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Elutasították: azt szeretné megtudni ki kap a hallgatói jutalomkeretből

Az ELTE-s diák azt próbálta kideríteni, ki részesül a hallgatói önkormányzat havi csaknem 800 ezer forintos jutalomkeretéből.
Hiányosságok és pontatlanságok miatt utasította el a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak az ELTE-s diáknak a keresetlevelét, aki azt próbálta kideríteni, ki részesül a hallgatói önkormányzat havi csaknem 800 ezer forintos jutalomkeretéből - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

A napilap cikke szerint a tanuló azért indított pert az Eötvös Loránd Tudományegyetem ellen, mert az intézmény vezetősége nem reagált érdemben a közérdekű adatigénylésre. Ebben a diák azt szerette volna megtudni: ki kap abból a 771 782 forintos jutalomkeretből, amelyet az egyetem hallgatói önkormányzata havonta oszt ki elnökének döntése alapján.

A lap úgy tudja, hogy a keresetlevelet egyebek között azért utasították el, mert hiányos volt, a felperes nem fogalmazta meg egyértelműen, milyen közérdekű adatot kér, illetve bizonyítékokat sem csatolt a kérelemhez.

Az egyetemet előzőleg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is felszólította az adatok kiadására. A hatóság szerint a hallgatói önkormányzat költségvetése, zárszámadása, valamit a kifizetések összege közérdekű adatnak minősül, így hiánytalanul az adatigénylő rendelkezésére kellett volna bocsátani.

Rónay Zoltán, az ELTE főtitkára a Magyar Nemzetnek úgy érvelt, hogy a NAIH felszólítása téves jogértelmezésen alapul, és törvénysértést még a hatóság felszólítására sem kívántak elkövetni. Mivel a személyes adatok megóvása törvényi kötelezettségük, törvénysértés nélkül nem volna módjuk az adatkérés teljesítésére - közölte. Hozzátette: mindazokat az adatokat továbbították a kérelmezőnek, amelyek a személyes adatok sérelme nélkül kiadhatók voltak - olvasható a Magyar Nemzetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliókat költöttek jutalmakra a Főpolgármesteri Hivatalban

Több mint 300 millió forint jutalmat kaptak tavalyi munkájuk után decemberben a főváros vezetői és a… Tovább olvasom