Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Elutasították a Microsoft keresetét

A hollandiai Amszterdami Kerületi Bíróság elutasította a Microsoft legújabb jogi keresetét, amelyben ismételten jogtalan névhasználattal vádolták a Linux termékeket forgalmazó céget.
A Lindows a szoftveróriással folytatott sorozatos jogi csatározások hatására Amerikán kívül egy ideje Linspire néven forgalmazza termékeit, ám a Microsoft sérelmezi, hogy a cég neve továbbra is Lindows. A holland bíróság most úgy foglalt állást, hogy a Lindows elnevezés használata nem minden esetben sérti a Microsoft Windows védett márkanevet. A korábban kimondott határozat ugyanis csak a cég által forgalmazott Linux operációs rendszerek esetében tiltotta meg a Lindows név használatát. A Lindows elnevezés jelenleg egyébként csupán a cég weboldalán, illetve termékleírásaiban jelenik meg, ahol világosan kijelentik, hogy semmi közük a Windows-hoz.
A Microsoftnak eddig több európai országban, köztük Svédországban, Finnországban és Hollandiában sikerült a Lindows-t elmarasztaló határozatot keresztülvinnie a helyi bíróságokon, ugyanakkor odahaza Amerikában kétszer is elutasították keresetüket. Ezen kívül éppen a múlt héten utasította vissza egy szövetségi bíróság, hogy peres eljárás előtt elítélő határozatot hozzon a Lindows ellen.
Ennek eredményeképpen valószínűleg sor kerül arra is, amit a Lindows régóta szeretne elérni, nevezetesen, hogy felülvizsgálják, vajon a "windows" szó rendelkezett-e általános jelentéssel az angol nyelvben, mielőtt a Microsoft 1985-ben elkezdte szoftverének ezen a néven való forgalmazását. Amennyiben ugyanis ez bebizonyosodik, úgy a szoftveróriás összes, a Windows márkanévvel kapcsolatos jogi igénye semmissé válhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a vámtorlódás

Az uniós vámrendszer bevezetése után az ország vámhivatalaiban tumultus lett, a fuvarozók,… Tovább olvasom