Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Elutasította a panaszt a berceli gyermekgázolás ügyében az ügyészség

Elutasította a berceli gyermekgázolás ügyében tett panaszt a Nógrád Megyei Főügyészség, és jogerősen is lezárta a nyomozást; a tavaly decemberi szánkóbalesetben egy hétéves fiú meghalt, egy nyolcéves kislány súlyosan megsérült.
Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: a Balassagyarmati Városi Ügyészség megszüntette a nyomozást, ez ellen azonban panaszt emelt a sértett jogi képviselője.

A Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda nézete szerint a nyomozás folytatására, további tanúk kihallgatására, bizonyítási kísérlet megtartására, valamint újabb műszaki szakértő kirendelésére lett volna szükség, a főügyészség szerint viszont a nyomozás során beszerzett bizonyítékok elegendőek voltak az érdemi döntés meghozatalához - tette hozzá.

2010. december 4-én történt Bercelen a baleset, ekkor két szánkózó gyerek a jeges úttestre csúszott ki, egy nő által vezetett autó elé. Mindkét gyerek koponyasérüléseket szenvedett. A hétéves kisfiú kórházba szállítását követően elhunyt, a nyolcéves kislány pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A szóvivő közölte: a helyszíni szemle adatai, a tanúvallomások és az igazságügyi szakértői vélemények minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a baleset előtt pedig a gyerekek szánkója takarásból, váratlanul, féktávolságon belül csúszott ki elé az úttestre, így a vezetőnek az ütközést nem volt lehetősége elhárítani.

Bóna Gyula hozzátette: a főügyészség határozata ellen további panasznak nincs helye, azonban a panaszos 60 napon belül pótmagánvádlóként, jogi képviselő közreműködésével vádindítványt nyújthat be a gépjármű vezetője ellen a Balassagyarmati Városi Ügyészségen.

Olvasóink írták

  • 1. udy 2011. május 03. 15:14
    „A szülők hol voltak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosították a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényeket

A magánnyugdíjpénztárakból visszalépő tagok vagyonának zavartalan átadása és a reálhozamok… Tovább olvasom