Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Eltűnt Petrétei József alkotmánytervezete

Nem találják Petrétei József, a Gyurcsány-kormány igazságügy-miniszterének 2006-ban megírt alkotmánytervezetét - írja a Magyar Hírlap pénteki számában.

Péterfalvi Attila volt adatvédelmi biztos emlékeztetett, hogy ez az irat közérdekű adatokat tartalmaz, eltüntetése két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A lap megemlítette: az alkotmány-normaszöveget a jogutód Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irattárában nem találják, a tárca helyettes államtitkára, Gáva Krisztián azt mondta: vagy az iktatási ügyintéző hibázott, vagy hivatalosan nem készült ilyen dokumentum, így az át sem futott a rendszeren.

Péterfalvi Attila felhívta a figyelmet arra, hogy egy alkotmány-normaszöveget nem lehetett volna eltitkolni, ma pedig már semmi sem indokolja, hogy ne ismerhesse meg a közvélemény, hiszen nem arról, hanem egy másik alkotmánytervezetről dönt a parlament.

Mint a lap írta, "a teljesen titokban készült dokumentumot már öt éve sem voltak hajlandók nyilvánosságra hozni", akkor ezt a Társaság a Szabadságjogokért kérte Petréteiéktől. Az ítélőtábla 2007 elején döntött úgy, hogy Petréteinek nem kötelessége azt a közvélemény elé tárni. Petrétei József a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta, amikor 2007-ben távozott a tárcától, még megvolt a dokumentum.

Olvasóink írták

  • 2. load 2011. április 01. 20:06
    „Abból szerettek volna puskázni.
    Megértem.”
  • 1. annobon 2011. április 01. 11:31
    „Vagy pedig egy olyan dokumentumról beszélnek, amelyik sohasem volt, tehát eltűnnie sem lehetett...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyi változások a NAV-nál

Elnöki hatáskörbe tartozó személyi változásairól adott ki közleményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Tovább olvasom