Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Eltűnt magyar férfit keresnek Skóciában

A 27 éves férfi személyes tárgyait, köztük a kameráját és a számítógépét is ott hagyta a szálláson.
Eltűnt magyart keresnek a hatóságok és a családtagok Skóciában.

A 27 éves férfi testvére szombaton az MTI-t arról értesítette, hogy a fiatalember még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből. Szállásadójának azt mondta, hogy egy éjszakára megy sátorozni, és másnap - vagyis hétfőn - tér vissza.

Személyes tárgyait, köztük a kameráját és a számítógépét is ott hagyta a szálláson.

Szerdára volt repülőjegye Budapestre. Szállásadója azonban szerdán bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy a fiatalember nem tért vissza a túráról.

Édesapja a helyszínre utazott, és próbálja a helyi rendőrséggel koordinálni a keresést.

Az MTI-nek az esetről beszámoló családtag közölte: a család "biztos benne, hogy a fiú valahol a szigeten van, és valami baja van. Nem jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnne és ne jelentkezne a családjánál."

Múlt vasárnap írt legutóbbi e-mail üzenetében megerősítette, hogy szerdán utazik haza.

Az eltűnt magyar férfi testvérének beszámolója szerint a helyi rendőrség szombaton kezdte csak meg a helikopteres keresést.

"Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk, (abban), hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni" - tette hozzá az esetet ismertető családtag.

Az ügyről a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva, hogy a fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában múlt hétvégi eltűnése előtt. A portál szerint a magyar férfi alaposan felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a túrára a szigeten.

A rendőrség felhívást intézett a helyi lakosokhoz, hogy akinek bármilyen információja van a magyar fiatalember hollétéről, jelezze a hatóságoknak.

Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, és mindössze 19 ezren lakják.

Olvasóink írták

 • 14. elemér 2012. szeptember 24. 17:35
  „Ott a baj, hogy ma már külföldröl kell olvasni a magyar jelenségeket. Ugyanez megy az usa-ban is, öregeb kocsi, továb képzés és harc a szociális darwinizmus ellen. Szrencsére jól megy a harc. Obama esélyes.”
 • 13. AranyKözépút 2012. szeptember 24. 16:47
  „Az, hogy valaki "magyarisztánban " él, még olvashatna a külföldről. Kicsit sem magyar jelenség, hogy a diákévek kitolódnak.
  Ahogy minden más is: a családalapítás, a szülőktől való elköltözés stb.”
 • 12. elemér 2012. szeptember 24. 14:03
  „Megdobban a szivem ma is, mikor kedvenc nótámat hallom. Jól sikerült. http://tinyurl.com/3rqcgs7”
 • 11. elemér 2012. szeptember 24. 09:08
  „Nézzük akkor hogy mi megy most.
  "Tehát ha jól értem: Dolgozok, kapok fizetést, ebből befizetem a személyi jövedelemadóm és a járulékaim. Ezen kívül majd fizetem a tranzakciós adót is. Aztán elmegyek az automatához leveszem a fizetésem, és fizetek egy újabb tranzakciós adót. Bemegyek a boltba vásárolok, befizetem ezek után a forgalmi adót. Ja meg a csipsz adót már ...majdnem el is felejtettem. Teszem azt autóval megyek, akkor kell tankolni is, tehát befizetem a literenkénti 120 forintos jövedéki adót, és azt az áfát amit a jövedéki adóval megdobott nettó benzin ár után fizetek. Ergó, adózok az adó után... Valamint befizetem a
  súlyadót, meg a baleseti adóval terhelt kötelezőmet. Mondjuk modern ember vagyok telefonálok, internetezek, majd hónap elteltével megjön a csekk amit ugye a telefon -és internet adóval terhelnek, és mikor a postán befizetem a csekket, még akkor is fizetem a tranzakciós adót. Miért érzem úgy, hogy át vagyok baszva? Miniszterelnök úr. Legalább egyszer válaszolna a kérdésemre..."”
 • 10. elemér 2012. szeptember 24. 08:16
  „A legtöb fiatal nyomja az angolt, legaláb is akinek esze van és nemfog ott bagóért dolgozni. Nekik job lehetöségeik vannak mint elödjeiknek volt. Aki tud az már régóta tengerentul van és fiatalon kezdett.
  Van aki nyugaton kezdett és ott is maradt. Ilyesmit én tapasztalatbol tudok. Tudnillik aki tud valamit az itt van a net-n és megy neki az inglish lengvidzs.”
 • 9. ATXadmin 2012. szeptember 24. 07:04
  „6., csak hogy a legtöbb fiatalnak büdös a munka, akinek nem inge nem veszi magára”
 • 8. ATXadmin 2012. szeptember 24. 07:03
  „6., lenne munka! de a legtöbb ilyen olyan mondvacsinált diplomával akar nagyfőnöki állást még jó hogy nincs munkájuk!”
 • 7. ATXadmin 2012. szeptember 24. 07:01
  „biztos megette loch nessi szörny”
 • 6. elemér 2012. szeptember 24. 02:33
  „Ha fiataloknak lenne munkája, akkor nem lenne diák.”
 • 5. Mankapunka 2012. szeptember 23. 20:48
  „Mint itt a többségünkből,téged is beleértve.

  Igen,magyarisztánban ezért kevés a kereső réteg,mert még valaki 25-27 évesen is diák.”
 • 4. elemér 2012. szeptember 23. 19:14
  „O.K. lehet egyetemi diák, talán késön jött meg az esze. Mindenesetre ezt tisztázni kell.”
 • 3. poháralátét 2012. szeptember 23. 18:47
  „Mankapunka: sugárzik belőled az értelem”
 • 2. Mankapunka 2012. szeptember 23. 14:24
  „27 éves diák,hát ezen most berosáltam...............................eli bazz.”
 • 1. elemér 2012. szeptember 23. 09:25
  „Eltűnt magyar férfit keresnek Skóciában, neve Gádor Tamás, 27 éves diák, magas, sovány, mint ahogy azt a helybeli ujságban is mutassák. http://tinyurl.com/8shklw7”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz gázolt halálra egy kerékpárost

Halálra gázolt egy 87 éves kerékpáros férfit egy autóbusz szombat délután Szentgotthárd térségében egy alsórendű úton. Tovább olvasom