Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Eltqntek az útszéli lányok

Míg néhány éve tucatjával álltak a bájaikat kínáló örömlányok a mosoni főutcán, addig mostanra teljesen eltqnt a városból az utcai prostitúció. Ez a kiépített kamerarendszernek és a folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhető.
Ki ne emlékezne Mosonma-

gyaróváron azokra az időkre, amikor az örömlányok egymást érték a mosoni városrész főutcáján? A Szent István király út mellett hétről hétre egyre több hölgy árulta bájait. A mosoni prostitúció fénykorának idején már nemcsak sötétedés után, hanem a nap minden szakában kint álltak a lányok a járda szélén és félre nem érthető mozdulataikkal vadásztak a kuncsaftokra. A rendőrség hatékony fellépésének köszönhetően azonban mára teljesen sikerült felszámolni az utcai prostitúciót a városban, s néhány éve már csupán az emlékekben élnek a mosoni örömlányok, akik gyakran szinte a templom kapujában árulták bájaikat.
Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető a Kisalföldnek elmondta: a kilencvenes években hatalmas méreteket öltött a városban az utcai prostitúció. A rendőrség erőteljes lépéseket tett ennek visszaszorítására. Folyamatos akciókkal, kemény munkával sikerült elérni, hogy mára teljesen kiszorult a városból ez a tevékenység. Noha időnként más városrészeken és Mosonmagyaróváron kívül is felütötte fejét a prostitúció, elsősorban a mosoni belváros volt ebben a tekintetben a legfertőzöttebb. Emellett igencsak elszaporodtak az úgynevezett kéjlopások is. Ezekben az esetekben, amíg az „ügyfél” az „üzletet” bonyolította, addig a „hölgy” segítői kifosztották áldozatukat.
Amíg a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 1999-ben 547 esetben járt el prostitúcióval kapcsolatos ügyekben, addig az elmúlt évben mindössze hét ilyen jellegq eljárást indítottak. A tavalyi esetek egyike sem Mosonmagyaróváron, hanem a környező, határhoz közeli településeken történtek. A kéjlopások pedig teljesen megszqntek az elmúlt években. A kapitányságvezető kiemelte: a mosoni utcai prostitúciót a folyamatos rendőri jelenlétnek és a kiépített térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően sikerült teljesen felszámolni. Néhány éve egy jogszabályi változás következtében nagymértékben szigorodtak a prostitúcióért kiszabható büntetési tételek. Ennek eredményeként az ilyen jellegq szabálysértések elkövetőit akár hatvan napig terjedő elzárásra is ítélheti a bíróság. Az alezredes szerint a prostitúció visszaszorításában nagy szerepe volt annak is, hogy a bíróság minden ilyen esetben következetesen és szigorúan járt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenöt éve fújnak

Jubileumi koncertre készül a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar. Az úttörőzenekarból… Tovább olvasom