Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Eltömte a kéményt, hogy gyilkoljon: 13 évet kapott

Folyamatosan zaklatta, majd a kéményt eltömve próbálta megölni korábbi élettársát és a nő gyerekeit az a madarasi férfi, akit jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Az ötvenhárom éves vádlott 2003 és 2008 között élt együtt a későbbi sértettel és nő két kisgyerekével az asszony madarasi házában. Kettejük között a kapcsolat azt követően romlott meg, hogy a férfi elvesztette munkáját, mert felszámolták az áltála irányított céget. A vádlott ezt követően rendszeresen fogyasztott alkoholt, és veszekedett az őt eltartó asszonnyal.

A férfi végül 2008. október 6-án elköltözött a lakásból, de nem nyugodott bele a szakításba. Rendszeresen kereste a kapcsolatot telefonon az asszonnyal, magatartása egyre erőszakosabbá vált, másfél hónap alatt 354 hívást kezdeményezett.

2008. december 1-jén a vádlott 81 alkalommal hívta a sértettet, akivel végül azt beszélte meg, elmegy a lakására, és onnan az ott maradt ruhaneműit magával viszi. Az ittas állapotban lévő férfi meg is jelent a házban, felment a padlásra, és azért, hogy az asszonnyal és annak gyerekeivel leszámoljon, egy dzsekit a tisztítónyíláson keresztül a kémény kürtőjébe nyomott. Öt perccel később lejött a padlásról, és azt mondta a sértetnek „Neked holnapra véged."

Este az asszony begyújtott a lakás nagyszobájának kályhájába, de rövid idő múlva észrevette, hogy a sűrű füst gomolyog a szobában. Kiszellőztetett, a füst elmúlt, de hajnali kettőkor kislánya rosszul lett, összeesett a szobában, elvesztette az eszméletét. A lány segítségére siető nő is rosszul lett, több alkalommal elveszítette eszméletét, elesett, majd a szintén a lakásban tartózkodó kisfiú is hányni kezdett.

A sértett a mentőktől kért segítséget, majd reggel orvoshoz vitte a gyerekeket, akiknél felső légúti problémákat állapítottak meg. A szakértők megállapítása szerint az anya és gyerekei könnyebb füst- és szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, de az eset összes körülményére figyelemmel mind a három sértettnél súlyosabb sérülés, akár halál is bekövetkezhetett volna.

A vádlott tagadta bűnösségét az emberölés bűntettének kísérletében, míg a zaklatás vétségét beismerte.

A táblabíróság több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében mondta ki a vádlottat bűnösnek és halmazati büntetésként jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélte.

Olvasóink írták

 • 11. zotya975 2010. február 19. 10:53
  „Eltömte a kéményt, hogy gyilkoljon: 13 évet kapott-gyilkossági kísérlet 13 év
  34 hónap fogház a nemesbikki kutyatámadás ügyében- gyilkosság 34 hónap. Jól van ez így?”
 • 10. szocdem 2010. február 12. 13:50
  „6. sturmtiger 2010.02.11. 17:07

  Szocdem mit akarsz fényképet,szerinted ki volt a szomszéd?Azért a Móri ügy kicsit bonyolultabb volt.

  Azt hiszem nem volt bonyolultabb... Egy eset volt amit bizonyítékokkal kellene alátámasztani.
  A kályha azért is füstölhetett, mert hideg volt a kémény a begyújtáskor. (A CO mérgezéseknél 70%-ban ez a körülmény okozza a balesetet)
  Mivel azonban csak szöveg van, alig ha hihető, hogy ez a fickó eltömte a kéményt. UI: akko másodjárasem lehetett volna begyújtani anélkül, hogy ne füstölne cefetül:))))))))))) De ez egy szakmai megállapítás, nem morális ömlengés - a bíróságainkra ez jellemző, meg az hogy szeretnek alaptalanul ítélkezni....”
 • 9. akinemfél 2010. február 12. 08:54
  „De ha tényleg o csinálta,akkor miért nem kap életfogytiglan ?! Akkor is igazságtalan az ítélet,hiszen tobb embert megolni és csak 13 évet kapni ?”
 • 8. szmama 2010. február 12. 06:45
  „Soha ne nyugodjon meg a lelkivilága.”
 • 7. zsukov 2010. február 11. 22:01
  „Füttenni való !!!!!”
 • 6. sturmtiger 2010. február 11. 17:07
  „Szocdem mit akarsz fényképet,szerinted ki volt a szomszéd?Azért a Móri ügy kicsit bonyolultabb volt.”
 • 5. akinemfél 2010. február 11. 16:30
  „A szokásos kisalfold stílusú cikk : se fule se farka. Ha így van ahogy írják,akkor nagyon nagy igazságtalanság,hogy egy ártatlan embert bortonbe csuktak. Szerintem a no új hapsija a tettes. O tette be a szerencsétlen ott felejtett dzsekijét a kéménybe.”
 • 4. szocdem 2010. február 11. 13:09
  „Hmmmmmmmmmmmm.................

  Mi is volt a bizonyíték? Az anya vallomása? A telefonlista - az nem tömíti el a kéményt....

  Félek, ez megint egy Móri jellegű ítélet..”
 • 3. kivagyokén 2010. február 11. 12:59
  „Nem kell büntetni. Szobába be, jól begyújtani, aztán pihenjen. Szippantson méyeket a friss levegőből”
 • 2. SC 2010. február 11. 12:21
  „Azt hiszem elég világos!
  Max.büntetést ennek az állatnak!”
 • 1. marianna1211 2010. február 11. 12:06
  „Ki kit tömött el?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beperelték a MÁV-ot a holokauszt miatt

Egy chicagói bíróságon a holokauszt áldozatainak örökösei pert indítottak a MÁV ellen, mert a cég 1944-ben közreműködött a deportálásokban. Tovább olvasom