Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Éltetés és ellentüntetés a temetésen

A közvetlen családtagok nélkül helyezték szombaton végső nyugalomra szülővárosában, Pozarevácban a korábban háborús bűnökkel vádolt Slobodan Milosevic volt szerbiai és jugoszláv elnököt, a délszláv háborúk kulcsszereplőjét.

A gyászszertartáson összegyűlt, közel 80 ezer fős tömeg előtt szocialista és radikális párti politikusok éltették az elhunytat. A gyászrendezvényen rendbontás nem volt, a rendet a belügyminisztérium különlegesen kiképzett alakulata, a csendőrség és a rohamrendőrség szavatolta: szükség volt rá, mivel közvetlenül a gyászgyűlés után a szomszédos belgrádi belvárosi téren egy-kétezer ember „ellentüntetést” tartott. Milosevic földi maradványait ezután Pozarevácba szállították, majd párttársai és külföldi elvtársai szűk körében helyezték nyugalomra családi háza udvarán a 64. életévében elhunyt politikust.
Mirjana Markovic, az ingatlanüzérkedéssel vádolt özvegy nem jött el a temetésre Moszkvából. Nem volt jelen Milosevic fia, az ugyancsak Moszkvában élő Marko sem, de a Montenegróban élő lánya, Marija sem vett végső búcsút édesapjától. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel hajították be Tőkés László ablakát

Tenyér nagyságú betondarabbal betörték Tőkés László királyhágómelléki református püspök… Tovább olvasom