Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Eltérő álláspontok

Jövő héten kezdődik az építkezés című, április 7-én megjelent írásunkra reagált Varga Gábor, a Deák Tér Fórum egyik vezetője.
„ Hruby úr valóban felajánlotta a tervegyeztetés lehetőségét, de minden alkalommal azt is elmondta – kérdésemre –, hogy a Deák Tér Fórum által kifogásolt tervrészekben változtatásra nincs lehetőség. A város merev álláspontja miatt a fórum jogi úton is próbálkozott leállítani a beruházást, mert meggyőződésünk, hogy Sopron ennél többet érdemel.
A fórumnak lelkiismereti okokból is meg kellett tenni mindent annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a terv rossz elemeire, hiszen akik ebben a kérdésben döntöttek, azok csak időleges felhatalmazással bírnak, míg a soproni polgárok, a tér lakói egy életen vagy generációkon át kell hogy viseljék a döntés következményeit. Még mindig bízunk abban, hogy az április 4-én átadott petíciónkat a polgármester úr mérlegeli és a soproniak javára dönt.”
Hruby József alpolgármester elmondta, Varga Gáborral a részletekig sohasem jutottak el, mert mindannyiszor kijelentette, a terv úgy rossz, ahogy van. A városvezetés mindig nyitott volt a tárgyalásra, az ésszerű kompromisszumra, s nem tehet arról, hogy a fórum nem tett olyan javaslatot, amelyet beépíthettek volna a tervbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes jelöltek szereztek mandátumot

Megyénk hét választási körzetéből háromban már biztos nincs szükség második fordulóra. A Fidesz-KDNP jelöltjei közül dr. Medgyasszai László, dr. Áder János és Ivanics Ferenc első körben megszerezte parlamenti mandátumát. A választókörzetek, listák részletes eredményeit összeállításunkból megismerheti. >>> Tovább olvasom