Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Eltemették Szita Bencét Kaposváron

Végső búcsút vettek a másfél héttel ezelőtt meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiútól szombat délután a kaposvári Keleti temetőben.
Végső búcsút vettek a másfél héttel ezelőtt meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiútól szombat délután a kaposvári Keleti temetőben.

A felravatalozott fehér koporsón ez állt: "Szita Bence, élt 11 évet. Álmodj szépeket!" A kisfiút a mintegy két és félezer jelen lévő előtt Tombor István, a Somogy Temetkezési Kft. polgári szónoka búcsúztatta.

Felidézte a gyermek rövid élettörténetét, kedvelt időtöltéseit, majd a családtagok, a barátok és az iskolatársak nevében is elköszönt tőle, mielőtt végső nyughelyére kísérték.

Eltemették Szita Bencét Kaposváron - Fotók: mti

A temetésen részt vett Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is. (A politikus csak névrokona a kisfiúnak.) A polgári szertartáson a részvétüket kifejezők között nagyon sok volt a fiatal, és többen elmentek a temetőbe a kaposvári hajléktalanszálló lakói közül is.

Sokan fehér virágokból kötött koszorút vittek, mások egy szál virággal a kezükben várakoztak a sír mellett, hogy leróhassák kegyeletüket.

A szertartás idejére a rendőrség a résztvevők nagy száma miatt forgalomkorlátozást rendelt el a temető környékén. A temetés előtt és azt követően rendőrök irányították a környéken a forgalmat. Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet.

A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte. P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban - kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint - részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön köszönetét fejezte ki mindazoknak - magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, vadásztársaságoknak, polgárőrségnek -, akik Szita Bence eltűnését követően részt vettek a fiú keresésében.

Olvasóink írták

 • 9. hajókabinajtóhajtogató 2012. november 12. 08:13
  „Egyszerűen nem értem mit árthatott szegény kisfiú ennek a féregnek, hogy ilyet tettek vele!
  Szörnyű, felfoghatatlan.. :´-(”
 • 8. laca123 2012. november 11. 15:41
  „persze nem vigasz,de ez a 3 rohadék már nem jön ki a börtönbö.mert ugye köztudott h a gyerekgyilkosokat,stb... kivégzi bent a többi rab.....”
 • 7. acsali 2012. november 11. 15:40
  „A nő a kaposvári apehnél dolgozott.”
 • 6. ember2 2012. november 11. 11:22
  „Megdöbbentő, hogy egy nő hogy vetemedhet idáig.”
 • 5. michaela76 2012. november 11. 09:32
  „Nyugodj békében drága kis angyal.”
 • 4. Infamous 2012. november 11. 08:50
  „beteg a világ :-(”
 • 3. Pretorianus 2012. november 10. 20:49
  „Eltemették... Harmadszor. :( Isten veled, kislegény!”
 • 2. 290571 2012. november 10. 19:36
  „Békés, nyugodt és szép álmokat Bence!

  A többi mondandóm nem tűri a nyomdafestéket, de ez már nem Neked szólna, hanem annak a három csótánynak!”
 • 1. AranyKözépút 2012. november 10. 18:59
  „Azt sem mondhatom, hogy legyen neki könnyű a föld, mert nehéz volt. A tüdejéig hatolt....:((
  Mit mondhatnék? Mit mondhatnánk?
  Neki már semmit, pedig csak ez lenne fontos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvesztegetett rendőrtisztek: előzetes letartóztatásban maradnak a gyanúsítottak

Előzetes letartóztatásban marad az a két férfi, akit korábban a V. László érdekeltségébe tartozó… Tovább olvasom