Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Eltemették Bándy Katát - fotók

A Pécsen meggyilkolt pszichológusnőt több százan kísérték utolsó útjára Szekszárdon.

Eltemették hétfőn Szekszárdon Bándy Katát; a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécsen meggyilkolt pszichológusát több százan kísérték utolsó útjára az alsóvárosi temetőben.

A 25 éves áldozatot a gyászszertartáson a kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta. Azt mondta, el kívánják rettenti azokat, akik nem hajlandók és nem képesek tetteik súlyát mérlegelni, indulataikat megfékezni.

Bándy Katát több százan kísérték utolsó útjára. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc
Bándy Kata, a július 11-én Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus koporsója a szekszárdi alsóvárosi temető ravatalozójában 2012. július 23-án.
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

"Méltó és elrettentő büntetést várunk" - jelentette ki. Ugyanakkor olyan családokat és iskolákat szeretnénk erősíteni, ahol a nevelés és a szigor nem engedi az erőszakot - tette hozzá.

Balog Zoltán szólt arról, hogy ami Bándy Katával történt, bárhol és bármikor megtörténhet. "Ebbe mi nem törődhetünk bele" - fogalmazott a miniszter.

A rendőrség és a Belügyminisztérium nevében Heresznyei Zsuzsanna alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatának vezetője búcsúzott a fiatal pszichológustól, szelíd humanistának nevezte, akit az isten is segíteni teremtett.

A római katolikus szertartáson a szekszárdi születésű áldozat halálát Sebestyén Molnár Árpád lelkész értelmetlennek és igazságtalannak nevezte.

Koszorúk Bándy Kata, a július 11-én Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus sírján a szekszárdi alsóvárosi temetőben 2012. július 23-án. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc
Koszorúk Bándy Kata, a július 11-én Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus sírján a szekszárdi alsóvárosi temetőben 2012. július 23-án.
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

A ravatalnál a család és a hozzátartozók mellett egy-egy szál virággal munkatársak, barátok, ismerősök rótták le kegyeletüket.

A fiatal nőt július 8-án hajnalban ölték meg Pécsett, holttestét július 11-én találták meg. A gyilkossággal a 26 éves P. Lászlót gyanúsítja a rendőrség.

Bándy Katát Pintér Sándor belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. JOKKA23 2012. július 25. 02:14
  „Prettywoman rosszul tudod, nem éjjel kapta el a gyilkosa, hanem délután 2 órakor, fényes nappal.Nem cipő volt rajta, hanem papucs.”
 • 35. JOKKA23 2012. július 25. 02:12
  „Győriek kapjátok el Eszter gyilkosát.Kata nyugodj békében!”
 • 34. ekkenekepen 2012. július 24. 18:06
  „28. Tumbanu 2012.07.24. 14:23
  Tudod haver ezt a mai fertőfészket amiben élünk pont magunknak köszönhetjük, az ostoba tutyimutyi impotens vergődésünkkel, azzal hogy a magyar alapvetően egy kétszínű aljas népcsoport, pofázik míg oda nem bax valaki akkorát hogy azt is megköszöni amit meg s ekapott, aztán a nyomorral arányosan minden söpredék a többitől akar elvenni. Míg melója volt befogta mert nem volt rá ideje a sok senkinek hogy a elborult fejét ilyenen törje.”
 • 33. ekkenekepen 2012. július 24. 18:02
  „22. Scul 2012.07.24. 08:42
  tudod azt a szegény lányt a tetűhintások megrendelésére szállították le, nem véletlen hogy szépen elsikkadt.”
 • 32. gonzo 2012. július 24. 18:00
  „22.Scul,ha Eszter gyilkosának a DNS-mintája is meglett volna anno a nyilvántartásban,őt is hamarosan elkapták volna.Itt is csak ezért volt ennyire gyors a felderítés.Ha nincs minta a <moderálva> hazamegy a tanyavilágba,lehet,sosem kapják el.Eszternél sem lazsáltak a zsaruk,elhiheted.Sajnos,ha a gyilkosa nem hibázik,vagy valaki nem köp,sosem lesz meg.
  Kata gyikosa meg ha nem kap tényleges életfogytot,akkor nincs igazság ezen a Földön.
  Aki meg bármi módon bírálja ezt a szegény lányt,azon kívül,hogy óvatlan volt-ez tagadhatatlan,az nézzen mélyen magába,oszt gondolkodjon....”
 • 31. prettywoman 2012. július 24. 16:38
  „Így igaz, egyáltalán nincs elfelejtve Tompa Eszter. Figyelmet is kapott, hiszen nagyon sok tv-csatorna is foglalkozott vele, még évekkel a halála után is. Sajnos már az édesanyja is meghalt.
  Nagyon sajnálom, hogy meghalt, meg azt is, hogy a gyilkosa valószínűleg éli a világát valahol. Szerintem már sosem fog előkerülni.
  Viszont egy tévedés. Nem fényes nappal, őt is éjjel ölték meg. Én úgy emlékszem, hogy pincérnő volt a Kalaposban és nem volt, aki hazavigye kocsival (vagy ő nem akarta) és biciklivel akart hazatekerni Sashegyre vagy nem tudom, hova, valahova arrafelé. De lényeg az, hogy műszak után azért ment biciklivel, mert már nem volt busza. A holttestét meg a város másik felében találták meg (haj jól emlékszem, a Rába-parton). A gyilkosság színhelyén azt hiszem, az egyik cipője maradt. Nagyon mélyen megmaradt bennem is ez a gyilkosság. Borzalmas. Szomorú ez, hogy már nem lehetünk biztonságban. Szégyellem bevallani, de mikor munkanélküli voltam, bizony utasítottam vissza én is azért munkahelyet, mert nem volt biztonságos a környék. És végiggondoltam, hogy télen korán sötétedik, mikor jövök haza egy kihalt helyen.... Hát, inkább nemet mondtam.”
 • 30. btl 2012. július 24. 15:17
  „scul, Tompa Eszter nincs elfelejtve, legalábbis pont a minap gondoltam rá. jó lenne, ha a bűnösök is előkerülnének, azután meg jó kemény ítéletet kapnának.”
 • 29. @Gabben 2012. július 24. 14:39
  „kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta. Azt mondta, el kívánják rettenti azokat, akik nem hajlandók és nem képesek tetteik súlyát mérlegelni, indulataikat megfékezni
  REMÉLEM NEM CSAK A LEVEGŐBE Beszélt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444”
 • 28. Tumbanu 2012. július 24. 14:23
  „Nyugodjon békében.
  Nehéz bármit is írni. Sajnos sokan még nem ismertük fel, hogy ez nem az a hely, ahol felnőttünk, ahol gyerekkorunkban játszottunk. Nincs meg az a biztonság, amelyhez a magyar ember anno hozzászokott. Akármennyire is furcsa, alkalmazkodni kell ehhez az "Új Magyarországhoz", megfontolva kell megtenni minden lépést. Ez nem egyszer, nem kétszer és nem is tízszer bizonyosodott be. Személy szerint szomorú vagyok azért, mert sokan különböző érdekekből kifolyólag ködösítenek, s elmossák ezt a képet, melyet tisztán kellene látni. Igenis aggódni kell, ha a gyerek elmegy otthonról és felelősségtudatra kell kezdetektől nevelni, egyedül éjjel férfinak is veszélyes mászkálni, még akkor is ha egy ereje teljében levő emberről van szó. Azoknak, akik meg azt hajtogatják, hogy nincs "C"-bűnözés, azt javasolom nyissák ki a szemüket és menjenek kicsit le a térre. Mert persze, bűnözik más is, de kérem szépen: nézzük már meg az arányokat. Bízom benne, hogy minden ilyen rettentően szomorú eset egyre kevesebb lesz, mert tanulunk belőle. További szép napot mindenkinek.”
 • 27. bojtár 2012. július 24. 10:54
  „hát ezeknek is inkább szerencséjük volt:
  http://www.borsonline.hu/20120724_remsegekrol_vallott_a_megtamadott_nemet_asszony”
 • 26. Scul 2012. július 24. 10:39
  „graciela,én nem azt mondtam,hogy ne járjon senki szórakozni,te félreértettél!Hanem azt,hogy a mai világban már a fiúk sincsenek biztonságban!Óvatosnak kell lenni,és aki egyedül közlekedik este csinos lányként,arra veszélyek leselkedhetnek!A tanulságot mindenki úgy vonja le ,ahogy akarja...”
 • 25. bojtár 2012. július 24. 10:30
  „nem találom a többi roma gyilkosság áldozatairól a cikkeket??? nem is értem”
 • 24. kerteszb 2012. július 24. 10:23
  „Nyugodjék békében! A gyilkosának kötél!”
 • 23. graciela 2012. július 24. 09:39
  „Aki azt mondja, hogy kihívta maga ellen a sorsot, meg miért cigizett, ivott, szórakozott, az gondolkozzon el. Elítélitek ezért, ahelyett, hogy a gyilkosságot ítélnétek el??? Hogy van ez? Amellett szó nélkül elmentek, hogy megerőszakolták és megölték, az van rendben ... ? Nem azt kell megállítani, hanem az ember ne járjon szórakozni?”
 • 22. Scul 2012. július 24. 08:42
  „Én is sok erőt kívánok a családjának!Valamint ne feledkezzünk meg arról.hogy 9 éve találták meg Tompa Esztert Győrben,akit tényleg brutális módon öltek meg,fényes nappal tuszkolták be az autóba,akit a bicikliéről rángattak le,és nagyon fiatal volt még!!!!Szerintem ez sokkal rémisztőbb eset,mivel nem hívta ki maga ellen a sorsot,nem éjszaka,sötétben sétált egyedül!!!!A mai világban még a taxisunkat is megválogatjuk.És ami a legfontosabb,hogy a gyilkosát nem találták meg!!!!!!!Csak telnek a hetek,hónapok,évek,és ezeket már el is felejtjük.Sajnálom Katát,de ha Eszterre csak a negyedével több figyelem került volna mint Katára,akkor talán a gyilkosa is előkerült volna....”
 • 21. NoBo 2012. július 24. 08:31
  „11. etessmastviktor 2012.07.23. 22:41

  Nagyon megütnélek ember! Miket írsz?”
 • 20. imre1964 2012. július 24. 08:22
  „12. etessmastviktor
  Átgondoltad amit írtál ?
  Mindenkinek jogában áll szórakozni de az nem azt jelenti hogy meg is kell ölni.
  Szomorú hogy este nem lehet az utcára menni mert nincs kőbiztonság.
  A sünök nem az autóból kellenék vigyázni a rendet hanem mehetnének gyalog is.
  Ők nem azért vannak hogy a költségvetést javítsák vagy legalábbis nem az lenne a dolguk.”
 • 19. Demalgon 2012. július 24. 08:22
  „Kriszti, ha a kihívóan viselkedő, öltöző csajok lennének az áldozatok, a plázamacska állatfaj már rég kihalt volna. Magad nevében Uram!”
 • 18. Demalgon 2012. július 24. 08:21
  „Nem szeretem a szórakozóhelyeket, elkerülöm, mert a tömegnyomor taszít, de ettől még nem nézem le, és nem köpöm le azokat, akik ott szórakoznak. Mindenkinek joga van úgy szórakozni és ott, ahol szeret és akar. Dohányzik? És akkor mi van? Te adod rá a pénzt? Te tartod el, hogy felróhasd? Ugyanez a kérdéssor vonatkozik az alkoholra is. Mindenki maga dönti el, hogy mit tesz magával, hogy mérgezi cigivel a tüdejét, alkohollal a máját: egyéni szoc.döntés, mindenkinek a maga személyes és privát dolga, ehhez senkinek semmi joga nincs, hogy beleugasson, pláne nem kedves 11-es állatfajta. Majd, ha te pénzeled, veszed az italt, a dohányt, talán akkor ugathatsz, de attól, hogy valaki iszik és szív még nem szolgált rá a halálra. Hajlamos vagy a sorozatgyilkos szerepre, a profilja simán rád illik, szerintem kezeltesd magad, mielőtt a társadalomba mész, nehogy emberek haljanak meg miattad, mint Denverben.”
 • 17. bojtár 2012. július 24. 08:14
  „na még valami cikket ??? biztos sikerül még valamit lenyúzni a sztoriról”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisan vádolt a 16 éves lány: nem történt nemi erőszak

A lány így akart magyarázatot adni szüleinek arra, amiért több napig távol maradt otthonról. Tovább olvasom