Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Elsüllyedt falu szólít a további adakozásra

Falut ábrázoló installációt helyeztek a fővárosi Gödör Klub medencéjének vizébe, így szólítva fel az embereket az árvíz által sújtott területeken élők további támogatására.

A Nagyiványi Mártonnak, az ötletgazda Café PR kommunikációs ügynökség munkatársának ötlete alapján elkészült építmény arra a jótékonysági akcióra hívja fel a figyelmet, amelynek keretében az adakozni vágyók a Magyar Vöröskereszt 1749-es segélyvonalára a vezetékes telefonokról és valamennyi mobilhálózatból hónapok óta küldhetnek sms-t vagy kezdeményezhetnek hívást, így kétszáz forintos adományokkal támogatva a tavaszi árvíz miatt bajbajutottakat - tájékoztatta Tóth Veronika, a kommunikációs ügynökség ügyfélkapcsolati menedzsere kedden az MTI-t.

Az eddig beérkezett pénz felhasználását már megkezdte a szervezet, ugyanakkor - bár a víz levonult - a károknak csak egy részét sikerült helyreállítani, ezért továbbra is szükség van adományokra.

A 1749-es Nemzeti Segélyvonal az eredeti tervek szerint augusztus végéig gyűjtötte volna az adományokat az árvízkárosultaknak, a mobilszolgáltatók úgy döntöttek, három héttel meghosszabbítják az akciót, hogy minél több pénz gyűlhessen össze.

A főváros egyik legforgalmasabb parkjában egyelőre szeptember 20-ig látható az installáció, a szervezők azonban jelenleg is tárgyalnak a Gödör Klubbal, hogy a kampány teljes ideje alatt, szeptember végéig a medence vizében maradhasson a figyelemfelkeltő "elsüllyedt falu".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanezren hallgatták a magyar dalokat

A szervezők számításai szerint mintegy 55–60 ezren követték figyelemmel a helyszíneken a… Tovább olvasom