Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -3°C | 5°C Még több cikk.

Elsöprő demonstráció? Vége lehet a politikai mutyiknak!

Hatalmas demonstrációt hirdettek a civilek április 5-re a Hősök terére, Fricz Tamás ezt a Magyar Nemzet Online-nak azzal indokolta: meg kell változtatni azt a bevett gyakorlatot, hogy az elit zárt szobákban dönti el, mi legyen az országgal.

El kell felejteni a „megint a fejünk felett döntöttek"-féle kádéri attitűdöt, s véleményt kell alkotnia a társadalomnak is. Olyat – folytatja a politológus –, amelynek hatása van a folyamatokra is.

Teljes cikk ITT!

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. miracle 2009. március 31. 20:52
  „Ugyanmár Putyilov, miért is kéne ennyinél megállni?
  Az ellenkező nézetet vallókat is fel lehet lógatni, nem? Hova is vezetne ez? Hol lennél te most, tekintve a 2002-es, meg a 2006-os választási eredményt? Jó lenne?”
 • 24. arrabonai 2009. március 31. 13:56
  „"Véget kell vetni annak, hogy a ,,nagyérdemű közönség" végignézi a műsort, s aztán elballag haza. Amíg ez él az emberekben - folytatja a politológus -, addig nem lesz igazi rendszerváltás."”
 • 23. arrabonai 2009. március 31. 13:50
  „Ez pedig a Köztársasági Elnök véleménye :

  http://www.keh.hu/admin/module/tinymce/players/flv_player.swf?movie=../../../../admin/data/file/6110_film_title_1.flv&fgcolor=0x7A2928&bgcolor=0x000000&autoload=on&autorewind=on&volume=70”
 • 22. arrabonai 2009. március 31. 13:22
  „(akinemfél)! Félsz? Nem baj. A félelemtől félnek a legjobban. A félelelem kegyetlenséget szül, ami nem törődik már semmivel és senkivel -megszűnik számára hatalom, tekintély. A legkegyetlenebb emberek mindig félnek, mert nem bíznak benne, hogy ha nem mennek el a végsőkig, utána képesek magukat megvédeni. Nézz utána kik vettek részt falvak kiírtásában tőlünk délre. Nem kiképzett katonák.
  A hatalomnak az tetszik, ha már elkényelmesedtél. Kifogásokat keresel.
  A mindennapokban te megteszed, amit kell? Észrevetted, hogy minden nap harcolnak a saját érdekük érvényesítésért körülötted olyan emberek, akik el akarják hitetni veled, hogy az ahogy ezt ők teszik az a "politikailag korrekt". Esténként, a hiradókban azzal szembesülsz, hogy te nem csinálod jól. Majd ők megmondják, hogyan kell... úgy, hogy soha ne legyen belőled konkurencia. Na, őket nem érdekli a te érdeked. Pontosabbanl elfelejtették, hogyan kell másra figyelni, és nem is biztos, hogy "nem volt gyerekszobájuk". Meg kell őket tanítani újra. Rá kell ébreszteni újra és újra.

  Gyáva népnek nincs hazája!”
 • 21. Reális 2009. március 31. 10:18
  „Csak a Jobbik útja a jó út!Csak az utcára vonulás segíthet!”
 • 20. PaPa 2009. március 31. 06:39
  „Azért tartunk itt mert vanak olyan magyarnak mondot elvtárs gyermekek akik még azt hiszik, hogy a hitelekből fen lehet tartani az országot(ez csak a cigányoknak sikerül). A volt Jugoszláviát sem azzal döntöték meg, hogy kaszákkal sétálgattak az emberek hanem adig voltak kint az utcán mig a volt szocialista vezetők el nem takarodtak. Csak nálunk az okos magyar mindig valami kifogást keres (miért pont én?) ezért csinálnak meg mindent velünk borjú nép.”
 • 19. ASHER 2009. március 31. 03:17
  „az az "alulrol indulo mozgalom" melyik is lenne??
  T Aranykozeput!!
  csak nem a "Jobbik"??? szereny velemenyem szerint abbol csak veres polgarhaboru lenne, elobb-utobb kulfoldi
  beavatkozassal,ami meg megveresebbe tenne!!!mi okbol is hiszik ok azt hogy az EGESZ ORSZAG azonnal mogejuk
  lep a sorba?? vagy netan majd; Parancsra?!!”
 • 18. kisem 2009. március 30. 22:14
  „A Fricz-féle felhívás az alkotmányos rend megdöntésére irányul. Még Sólyom László is elismerte, hogy a választott kormányfő váltási megoldás nem ütközik az Alkotmányba, csak a legkevésbé demokratikusnak minősítette.
  Egyéb iránt hajlok arra, hogy legyen előrehozott választás, de azonnal. Így az aki ezt ma legjobban sürgeti kénytelen lesz a nehezét a dolgoknak elvégezni, meghazudtolva az eddigi szólamait.

  Érdekes volt Sólyom László program módosítása, mintegy készenlétben maradása. Mit vár, mire készül?
  Nem elhanyagolható az SZDSZ legújabb nyilatkozata sem, mely szerint, ha Gyurcsány Ferenc marad a pártelnöki funkcióban, akkor ők nem szavazzák meg Bajnai Gordont a konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazásakor miniszterelnöknek. Ez -számomra- egyértelművé tette, hogy a cél csak az volt az időhúzással, hogy Gy. F-et teljesen ellehetetlenítsék. Ezek mind arra mutatnak, hogy most már tényleg csak egy AZONNALI előrehozott választás hozhat megnyugtató végeredményt, a zsarolások végleges (?) megszűnését.
  Mindezek ismeretében, én Gy.F. helyében felballagnék a Várba és azonnali hatállyal beadnám a kormány lemondását.”
 • 17. AranyKözépút 2009. március 30. 21:49
  „Az a baj ezzel az akcióval, hogy ez nem a társadalom egészét fogja le, hanem ismét csak a jobboldalt. Pedig most igenis össze kellene fogni a többi civil szervezettel is, fiatalokkal, környezetvédőkkel, mindenkivel. Hogy miért? Az előrehozott választásokért. A mai euro ugrás és egyéb gazdasági reakciók miatt /leminősítés stb/ látható, hogy a piac is ezt akarja, ez az egyetlen kiút. /Drága a szart, még olcsóbb lesz a választás, mint jövőre, úgyhogy nem drága./ Másrészt:

  Cím: Kelet-Európa nem képes jelentős pénzügyi injekció nélkül kilábalni a válságból. Tehát a megszorítás sem megoldás.

  "Riporter: Pedig a megszorításokról mintha egyetértés látszana kibontakozni a közvéleményben.
  Sz. E: Én nem ismerek ilyen közvélemény-kutatást. A belső megszorítás sem politikai, sem gazdasági szempontból nem járható út. Agyoncsapja a még működő gazdaságot is. Társadalmilag meg pláne elviselhetetlen: pattanásig feszültek már az indulatok az országban. A roma problematikától kezdve az antiszemitizmusig minden felbukkan. Naponta százával bocsátják el az embereket, iszonyatos indulatok elszabadulása is várható.
  Riporter:Bármelyik újságot nyitom ki, az az alaptétel: Magyarországon túl sok a szociális kiadás.
  Sz. E: Ez nem így van. Többek között Ferge Zsuzsa számításai szerint a magyarországi szociális kiadások az Európai Unió átlaga alatt vannak: Az EU25-öknél a szociális kiadások a GDP 26 százalékát, Magyarországon csak 21 százalékát teszik ki. Az egy főre jutó szociális kiadások hazánkban az EU25-ök átlagának a felét sem érik el. Nem háríthatjuk a válság terheit tovább a legszegényebb rétegekre. De a középosztályra se hárulhat több, mert akkor a tehetséges, fiatal szakemberek el fogják hagyni az országot.
  http://www.168ora.hu/itthon/magyarorszag-belehalhat-egy-ujabb-megszoritasba-32787.html

  ÖSszegezve: A megszorítások sem lesznek eredményesek. Fájni fog, de szart sem fog hozni, nem eredményt. Szerintem a nyugat ezért értékelt le minket.
  Ide nem Bajnai kell, azt már látom, egy más út, egy sokkal mélyebb reform.....ezt nem a szzocik, de nem is Orbán Viktor jelenti, hanem egy új, alulról induló mozgalom.....”
 • 16. jirzi1 2009. március 30. 21:36
  „Gyerünk mutassuk meg hogy nem lehet mindig azt csinálni a retkeknek amit akarnak.Végre oda kellene csapni!”
 • 15. Putyilov 2009. március 30. 21:03
  „Miracle!

  A legtisztább az lenne,ha a Nép,az istenadta nép, fellógatná elnyomóit,így a következő bagázs tudná,hogy mire számíthat,ha rosszat tesz.
  Valamiből nekik is tanulniuk kell,nem??? Mivel elég együgyűek,ebből csak rájönnek.”
 • 14. KisVadföld 2009. március 30. 20:55
  „miracle, te nyafogós kis pic..sa, megint havibaj van?
  Muhaha-ha. :))”
 • 13. Beste 2009. március 30. 20:16
  „Akinemfél!

  Ha mégis lesz választás idén, vagy jövőre, akkor bocsánatot kérsz-e majd ezért a hozzászólásodért?”
 • 12. akinemfél 2009. március 30. 20:03
  „A titkosszolgálat minden embere ott lesz a tomegben. Lehet ez így sikeres ? Butaság.
  De az MSZP lassan kihirdeti a rendkivuli állapotot,amit a haza ellenségei okoznak.
  Es akkor nem lehetnek választások jovore sem és még 20 évig ok maradnak hatalmon. Tényleg ez kell nekunk ?”
 • 11. rozsomak 2009. március 30. 19:58
  „Lemondott az SZDSZ Békés megyei elnöke - Előre hozott választást szeretne

  "Nagy Béla ezt követően vállalta, hogy addig marad, amíg helyére nem választanak új elnököt, ám "ez eddig valamilyen okból elmaradt". A megyei tisztújításra ezen a héten szerdán kerül sor, s a megyei pártelnök azt is fontolóra vette, hogy kilép a pártból.
  Ez attól függ, hogy szombaton az országos tanács a Békés megyei SZDSZ által támogatott előre hozott választás mellett teszi-e le a voksát, vagy pedig "belemegy a további komédiázásba" - mondta a BEOL-nak Nagy Béla."
  http://nol.hu/belfold/lemondott_az_szdsz_bekes_megyei_elnoke_-_elore_hozott_valasztast_szeretne”
 • 10. Lárika 2009. március 30. 19:46
  „Ha az mszp csak annyit mutyizott volna, mint a fidesz, nem itt tartanánk. Nyomtató lónak nem kötik be a száját, de vannak telhetetlenek és azok tönkreteszik az országot.”
 • 9. miracle 2009. március 30. 19:45
  „Had tüntessenek, ha nincs jobb dolguk a finom meleg tavaszi napsütésben.
  Azért vannak a választások, mert akkor kell nyilatkozni arról, hogy kit akarunk a "zárt irodákba" küldeni , dönteni helyettünk, nem ilyenkor kell nyafogni. Valami önkormányzati választások is szoktak volt lenni, tetszettek volna mást választani a települések élére. Meg aztán, akkor hogyan is lenne ez ezután? A nép kiözönlene a Duna jegére, aztán közfelkiáltással dönt az adórendszerről?
  Fricz úr tessék mondani, vasvillát is kell vinni, meg kiegyenesített kaszát, vagy hogyan lesz ez az egész? Mert az mindig nagyon megy, hogy mit ne, de arról mindig mindenki kussol, hogy akkor hogyan is másképp?”
 • 8. pancser 2009. március 30. 19:33
  „Azt hiszem ha a tüntetés összejön és még néhány az MSZP-nek vége. Kitűnő sírásó ez a Gyurcsány.”
 • 7. miracle 2009. március 30. 19:24
  „Tessék mondani a fideszre is vonatkozik, hogy ne mutyizzanak?”
 • 6. pampus 2009. március 30. 19:22
  „Mi a gondotok? Mi tetszene nektek? Sosem voltam seggnyalója egyik rendszernek sem és nem is leszek!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leminősítettek bennünket: 313 forint is volt az euró hétfőn

Rontotta Magyarország hosszú lejáratú devizaadósságára vonatkozó minősítését a Standard and Poor's… Tovább olvasom