Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Elsőfokú ítéletek a Magyar Telekom peres ügyeiben

Első fokon a Magyar Telekom számára kedvező ítéletek születtek a kisrészvényesek által a távközlési társaság ellen indított perekben. Egy harmadik keresetben viszont a bíróság megállapította a Magyar Telekom felelősségét bizonyos üzemeltetési szerződések felmondása miatt - közölte a Magyar Telekom kedden.A


Magyar Telekom ellen 2008-ban kereset indult a telefonos  ügyfélszolgálati központok üzemeltetésére szóló szerződések társaság  általi felmondása miatt. A közlemény szerint ezen per felperesei  többek között a fent említett két kisrészvényes érdekkörébe tartozó  társaságok. Az ügyben a Fővárosi Bíróság a 2010. október 28-án kelt  elsőfokú közbenső ítéletében többek között megállapította a társaság  felelősségét a szerződések megszüntetésével összefüggésében,  ugyanakkor a követelés összegszerűségével kapcsolatban nem hozott döntést.

A Magyar Telekom szerint a kereset megalapozatlan, és a közbenső  ítélet ellen fellebbezni kíván. Amennyiben a fellebbezés ellenére a  társaság felelősségét megállapító döntés jogerőre emelkedik, a per  az összegszerűségre vonatkozóan folytatódhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a külkereskedelmi többlet január-augusztusban

A külkereskedelmi mérleg többlete 2010. január-augusztusban 3.493 millió eurót (956 milliárd… Tovább olvasom