Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Első fokon nyertek a soproni orvosok

Folytatás az 1. oldalról.

– Szombathelyen elsőfokú ítélet született, tehát nem jogerős, de mindenképpen átütő erejű lehet – mondotta a Kisalföld érdeklődésére az orvosokat képviselő ügyvéd. – Arról van szó, hogy a szombathelyi bíróság az Európai Bíróság irányelveit vette figyelembe, amely szerint az ügyeletben eltöltött idő teljes munkaidőnek számít.
Az ügyvéd szerint másodfokon természetesen születhet más ítélet, de ez nem valószínű.
– Az ügyeleti díjak uniós szabályok szerinti kifizetése jogos követelés – jelentette ki dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. – Évente 40 milliárd forinttal többet kellene fordítani az ügyeleti díjakra, ha azokat teljes munkaidőnek számolnák el a munkáltatók, de eddig nem történt érdemleges lépés az uniós és hazai jogszabályok harmonizá-

ciója érdekében. Ezért az államnak kell jótállnia a követelésekért.
– Az elsőfokú ítéletet még nem kaptuk meg, ezért nem tudom a részleteket és nem ismerem az indoklást – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet-oktatókórház főigazgató főorvosa. – Annyit azonban elmondhatok, az érvényes magyar jogszabályok szerint fizettük ki az ügyeleti díjakat, mert ez irányadó és kötelező számunkra, ezért fellebbezünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom