Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Első a szerelem

A modern nagyvárosi románc őszinte rajzával, a film nyíltan és sok humorral ábrázolja ezt a mind társadalmilag, mind a szereplők életkorából adódóan roppant felemás helyzetet. Igazi manhattani történet: romantikus, ugyanakkor fordulatos és végtelenül szellemes!
rendező: Ben Younger

forgatókönyvíró: Ben Younger
zeneszerző: Ryan Shore
operatőr: William Rexer
producer: Jennifer Todd, Suzanne Todd
vágó: Kristina Boden

szereplő(k):
Uma Thurman (Rafi Gardet)
Meryl Streep (Lisa Metzger)
Bryan Greenberg (David Bloomberg)
Jon Abrahams (Morris)
Adriana Biasi (Bay Ridge Blonde)
Zak Orth (Randall)

A film sztorija

A frissen elvált, 37 éves Rafi, aki a divat világának kifinomult, magasabb szféráiban mozgó, katolikus, ám vallását nem gyakorló fényképész-producer, egy szép napon megismerkedik Daviddel, a 23 éves zsidó származású szobafestővel. Egy szempillantás alatt egymásba szeretnek. David és Rafi előtt nagy feladat áll: nemcsak a köztük lévő 14 év korkülönbséggel kell megküzdeniük, hanem az egész addigi életük és társadalmi hátterük közötti óriási szakadékkal, valamint David hagyománytisztelő anyjának elvárásaival is.

Rafi élete e keserédes időszakában pszichológushoz fordul. Dr. Lisa Metzger értő módon hallgatja érzelmi viharaival küzdő kliensét, és azon fáradozik, hogy segítsen neki legyőzni az intim kapcsolatokkal szemben táplált félelmeit, mikor hirtelen rádöbben, hogy Rafi választottja épp az ő egy szem kisfia, David... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"A jóisten által is egymásnak teremtett szerelmeseink halmozottan hátrányos helyzetből startolnak rá az örökkön tartó társas boldogságra. Az még csak hagyján, hogy a frissen elvált és gyerekre vágyó Rafi (Uma Thurman) másfél évtizeddel idősebb a húszas évei elejét taposó David-nél (a sorozatszínészből előlépő Bryan Greenberg), de az már mégsem járja, hogy David történetesen Rafi pszichológus mamájának a páciense. Erről persze jó darabig mit sem tudnak a szerelmesek, akiknek - kezdetben legalábbis úgy érzik - semmilyen kor - és vallási különbség nem állhat az útjukba. A boldogság egészen addig teljes, míg Dr. Metzger (Meryl Streep ritka vígjátékszerepben) meg nem neszeli a betege és a fia
közti kapcsolatot, amikor is nemcsak az aggódó pszichológus, de a jiddise mámé is kitör a kétségbeesett asszonyból."
A teljes cikk

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"Még szerencse, hogy ezzel a bosszantó mellékzöngével szemben egy rendkívül erős fősodor, egy remekbe szabott romantikus szál áll, amely hitelesen bemutatja egy korkülönbséges kapcsolat szépségeit és buktatóit. Igaz, a nézői beleélést eleinte némiképp nehezíti az a tény, hogy – a színészek jó kondíciója vagy a sminkmesterek áldásos tevékenysége következtében – nem látható ekkora korkülönbség a főszereplőkön, ezt hamar feledteti a kiváló színészi játék. A zárójelenet pedig végre egy pozitív példa arra, hogy a kevesebb több: Uma Thurman egyetlen pillantással elmondja mindazt, amit hasonló műfajú darabokban mások csupán ömlengős, giccses monológokban képesek közölni. Már csak ezért az egy pillantásért is megéri jegyet váltani a filmre."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-exkluzív Törökországból

Tovább olvasom