Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Elrendelték a szmogriadót Miskolcon

Bár már vasárnapra elérte a szálló por koncentrációja a riasztási küszöbértéket, csak hétfőn rendelték el a szmogriadót Miskolcon. A járműfogalmat nem korlátozzák, de a szabadban való égetést és minden porral járó tevékenység végzését hétfő délutántól megtiltotta a város polgármestere.

A szmogintéző bizottság hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elhangzott: nem az autók által kibocsájtott szennyezőanyag, hanem a tartósan hideg időjárás és a lakások, házak fűtéséhez használt szén- és faanyagok égésekor keletkező anyagok tehetők felelőssé a magas értékekért. A szmogintéző bizottság Miskolcon megtiltotta a szabadban való égetést és minden porral járó tevékenységet, beleértve a fűrészelést és a csiszolást is - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Vargha Tibor, a Miskolci Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi és Városüzemeltetési Főosztály vezetője.

Egyúttal arra kérik a városlakókat, hogy aki tudja, mellőzze az autó használatát az elkövetkező napokban. Az időjárás előrejelzések szerint szerdán várható javulás a légszennyezettségben. A szmogriadó elrendelésére egyébként azért került sor, mert tavaly csökkentették a riasztási értékeket. A mostani határértékeket figyelembe véve tavaly 8 alkalommal lehetett volna elrendelni hasonló intézkedéseket a városban.

Olvasóink írták

  • 2. miracle 2009. január 12. 18:57
    „Az csak azért van benne, hogy hát valamit még beleírjanak, mert elég vérszegény lett volna csak ez az égetés dolog, úgyse kínlódik senki a -10 fokban ilyen piromániás tevékenységekkel, különösen nem a panellakás meg a belvárosi bérlakás ablakában nem túl elterjedt tudomásom szerint, hogy a nem létező kert hulladékát ott égetik.
    Szóval halottnak a csók, dehát legalább el lehet mondani, hogy a polgármesteri hivatal a helyzet ura.
    Szmogintéző bizottság. Az eszem megáll, nálunk mindenre bizottságot kell létrehozni, akik 3 szendvics, meg 2 ásványvíz (szénsavmentes) között triviális dologról sajtótájékoztatnak, meg értelmetlen kirakatrendeleteket hoznak, aztán elteszik a bizottsági pótlékot a jó munka eredményeként. Komoly, hosszú ülésezést kívánó munka, nehéz szüléssel: nem szabad égetni, na, meg az asszonyt kiporolni.”
  • 1. zotya975 2009. január 12. 17:30
    „Mit takar a minden porral járó tevékenység, Szőnyegpororlás? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szmogriadó Budapesten: csak páros rendszámúak közlekedhetnek

Csak a páros rendszámú járművek közlekedhetnek Budapesten hétfőn, miután a főpolgármester vasárnap szmogriadót rendelt el. A korlátozásra a magas szálló por koncentráció miatt volt szükség. Aki páratlan rendszámmal mégis útnak indul, jobb, ha tudja: bár rendőr nem büntetheti meg, de az önkormányzattól kaphat bírságot. Tovább olvasom